Alex Galcerá, un pintor a la recerca de la naturalesa

Alex Galcerá, un pintor a la recerca de la naturalesa

El divendres 4 de novembre, en la sala d'exposicions de la Casa de Cultura, un centenar de persones assistia a la inauguració de la col·lecció de pintures Les arrels de la natura d'Alex Galcerá. L'obra romandrà oberta al públic fins al dia 24 d'este mes i suposa, una vegada més, la confirmació de l'interés que mostra la Fundació Municipal de Cultura i Esports per recolzar als jóvens valors de la població.

Una frase de Vincent Van Gogh va ser la que va animar el jove pintor de Puçol a llançar-se a experimentar amb distintes temàtiques i estils: ''l'art és l'home sumat a la naturalesa''. Armat amb la indestructible força de voluntat que atorga l'edat i una àmplia varietat de tècniques i estils (des de la tinta xinesa a l'aquarel·la, passant pel gravat o les tècniques mixtes), Alex Galcerá es va llançar a traçar la seua pròpia senda a la recerca de la naturalesa.

Part d'eixe camí es pot veure ara en la mostra Les arrels de la natura, una àmplia i variada col·lecció que suposa la seua primera exposició individual, i debutar en este escenari és alguna cosa pel que es mostra particularment agraït: ''és un orgull fer-ho en el meu poble, i vull donar les gràcies a l'Ajuntament per l'oportunitat que m'ha brindat''.

En el seu discurs va quedar clara la seua modèstia i les seues ganes de continuar aprenent, encara que també va invertir-ne una bona part a continuar agraint a uns i a altres que li hagen obert les portes per a mostrar la seua obra als seus veïns, sobretot al gerent de la Casa de Cultura, ''perquè Chema ha fet un gran esforç amb el catàleg''.

Precisament el gerent, José Mª García, va ser l'encarregat de presentar l'acte, i en el seu discurs va destacar la labor que es realitza durant molts anys a l'hora de promoure artistes locals, ''i amb esta exposició, hui continuem complint eixe important objectiu''.

En la mateixa línia es va mostrar el regidor de Cultura, Salvador Claramunt, el qual va assegurar no conéixer el jove pintor abans que li'l presentara el gerent i li comunicara que era una de les pròximes exposicions per a la Casa de Cultura, encara que va quedar gratament impressionat per la seua obra i ''al dir-me que era veí de Puçol, l'alegria va ser doble''.

Després d'assegurar que eixe esforç de promoció val la pena i explicar que l'obra d'Alex comença a ser tan àmplia que en esta mostra ''no ha pogut exhibir-se tota la col·lecció que havia preparat'', el regidor va finalitzar les seues paraules recordant als presents que ''els quadros estan a la venda i és una bona oportunitat per a recolzar els jóvens pintors no sols amb la presència en este acte, sinó també adquirint alguna obra seua''.

Una invitació que en el cas de Juan Manuel Busto ja arribava tard, perquè va assegurar haver comprat ja un quadro seu i tindre'l en casa, ''però vos anime que aprofiteu esta oportunitat i compreu ara, perquè molt prompte no estaran a estos preus tan assequibles''. En el seu breu discurs, l'alcalde també va aprofitar el moment per a expressar la seua satisfacció per inaugurar el treball de Galcerá, ''que és fill d'un company de l'equip de govern, del qual ja coneixia la seua obra amb anterioritat i, per això, és un doble honor inaugurar hui esta exposició''.

La sala d'exposicions està oberta al públic els laborables a la vesprada i els diumenges al matí. L'entrada és gratuïta.

 

10 Novembre 2005
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres