Les obres de la Plaça de l'Escorxador pendents d'uns sondatges arqueològics

A pesar d'estar adjudicades les obres des del mes d'abril, la urbanització de la plaça de l'Escorxador seguix pendent pel fet que les restes trobades en la zona fan necessari realitzar prèviament un estudi arqueològic per a obtindre el permís de la Direcció General de Patrimoni de la Conselleria de Cultura. A pesar que les cales encara no s'han realitzat, l'Ajuntament confia a començar les obres a principis de l'any que ve.

L'11 d'abril s'adjudicaven les obres d'urbanització del carrer Bisbe Amigó i plaça de l'Escorxador a l'empresa MSA. Obra pública i maquinària, per un import total de 101.200 euros. El projecte contemplava la realització d'aparcaments en el carrer Bisbe Amigó i l'enjardinament de la plaça, per mitjà de la instal·lació de bancs, arbratge i zona verda, tot això d'acord amb les directrius el Pla General de la població, que té entre els seus objectius prioritaris afavorir les zones verdes i d'aparcament en el nucli antic.

No obstant, l'actuació quedava subjecta a la realització d'un estudi arqueològic en la plaça ja que a l'iniciar-se les obres es van trobar les restes d'una cripta. Una troballa que no era casual, ja que en una actuació anterior en la mateixa zona, amb motiu del derrocament de l'antic col·legi Bisbe Hervás, s'havien trobat restes d'interés arqueològic, presumiblement pertanyents a un dels primers cementeris de la població, datat entre els segles XII o XIII.

Informada degudament la Conselleria de Cultura, el 13 de juny va remetre l'orde de paralització de les obres, en espera de realitzar un estudi arqueològic que determine l'interés de la troballa.

''Atés que l'estudi podia dilatar-se diversos mesos'' -explica el regidor d'urbanisme, Mariano Sanchis-, ''vam decidir paralitzar les obres de forma cautelar durant quatre mesos, des d'agost fins a desembre, mentres la Direcció General de Patrimoni realitzava els estudis pertinents''.

A mitjan de novembre els arqueòlegs ja estan contractats, encara que seguix pendent de realitzar-se un estudi a fons perquè Patrimoni delimite la zona d'interés arqueològic i autoritze les obres d'urbanització.

No obstant, el regidor d'urbanisme resta importància a este retard, ja  que cal complir escrupolosament els tràmits previstos per la Llei, ''pel que nosaltres esperarem que els arqueòlegs realitzen el seu treball i, en el moment que la Conselleria ens autoritze, reiniciarem les obres. Si tot continua el seu curs normal, al començament de l'any que ve es mampredrà la urbanització de la plaça, tan necessària per al nucli antic, una zona que manca pràcticament de zones verdes i d'aparcament''.

 

18 Novembre 2005
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres