Col·legi Verge al Peu de la Creu: vint-i-cinc anys creixent junts

Col·legi Verge al Peu de la Creu: vint-i-cinc anys creixent junts

Enguany es complix el vint-i-cinc aniversari de la inauguració del col·legi Verge al Peu de la Creu. Per a commemorar l'esdeveniment s'estan organitzant distintes activitats al llarg del curs. Per a parlar-nos de tot això vam entrevistar Vicente Durbá Soriano, actual director del centre i un dels pocs professors que ha viscut en directe estos vint-i-cinc anys, des d'aquell 1980 que van començar 75 alumnes el primer grau de Formació Professional fins a l'actual curs, que 500 alumnes es repartixen entre Educació Infantil, Primària, ESO, Cicles Formatius de grau mitjà i un Programa de Garantia Social.*****

-Van ser durs els començaments?

-Vam començar el curs mentres s'estava acabant de construir el centre, pel que les matrícules es realitzaven en la sagristia de l'església de Santa Marta. Estaven acabades les aules i el menjador, per tant les obres no afectaven el desenvolupament de les classes. En canvi, el pati era un erm i això que vam tirar grava perquè no s'entollara. Però vam guardar un grat record d'aquells 75 alumnes que en 1980 es van matricular en tres branques de FP: administratiu, electricitat i hoteleria.

-Com va sorgir la idea de crear un centre educatiu?

-Gràcies a la donació que senyora Rosario Climent Beltrán va realitzar a l'Arquebisbat de València, el que va permetre constituir la Fundació Canònica Verge al Peu de la Creu, que és l'encarregada de regir el centre.

-Inicialment només s'impartien classes de Formació Professional?

-Sí. Les distintes branques de FP de primer grau es van mantindre fins que van ser substituïdes en 1998 per les noves ensenyances dels Cicles Formatius. Però en eixe període va haver-hi una àmplia evolució. Al començar a impartir-se en 1983 les classes de Jardí d'Infància es va crear la Guarderia Pinotxo, on els alumnes realitzaven pràctiques i, al mateix temps, era un nou servei per als veïns de Puçol. Eixe mateix any van finalitzar les obres de la nova ala del centre i es va començar a impartir la FP de segon grau.

-I l'Educació General Bàsica?

-Va començar a impartir-se en 1985 de forma privada. Però la desaparició del col·legi Sant Llorenç de Brindis, de Massamagrell, va propiciar que els pares d'aquell centre es mobilitzaren per a traslladar-se al nostre col·legi, llogaren les aules. Es va formar la Cooperativa Santa Marta, a la qual es van unir tres professors de l'antic centre de Massamagrell: Miguel, Arturo, Tomás i Bernabé. Estos quatre professors, amb la nostra col·laboració, es van encarregar de buscar a la resta de professors que van completar la plantilla de la cooperativa, i vam funcionar durant uns anys els dos col·legis de forma independent.

-Però Santa Marta pagava un lloguer per usar les instal·lacions.

-El preu del lloguer era una cosa simbòlica. No es pretenia que donaren beneficis, sinó que pagara els gastos contrets per la Fundació per a construir eixes instal·lacions i els gastos de manteniment. L'important era donar un nou servei a la població.<

27 Novembre 2005
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres