L'Ajuntament destina més de 117.000 euros per a beques escolars

L'Ajuntament destina més de 117.000 euros per a beques escolars

Més sol·licituds presentades, més diners invertits i major acceptació entre les famílies de la població. El balanç d'este segon any que l'Ajuntament de Puçol concedix beques de llibres i material escolar ha rebut una valoració molt positiva per part de l'alcalde.

A l'octubre de l'any passat, quan començava la matriculació del curs escolar, l'Ajuntament va posar en marxa la primera campanya de beques per a llibres de text i material escolar. Segons les dades del padró, eren 1.816 els alumnes que tenien dret a sol·licitar-la, ja que complien els requisits d'estar empadronats en la població i cursar estudis en col·legis públics o concertats. Finalment, es van tramitar 1.586 sol·licituds, el que suposa que el 87'33% d'alumnes van rebre la beca.

Enguany, el cens d'alumnes ha apujat lleugerament, situant-se en 1.862 els que podien sol·licitar beca, dels quals finalment han presentat la documentació pertinent un total d'1.650 xics i  xiques, el que suposa el 88'61%.

Per a Juan Manuel Busto, l'alcalde de Puçol, les dades no fan sinó reflectir ''el gran èxit d'esta proposta del nostre equip de govern. Quins projectes municipals han aconseguit amb anterioritat un 88% d'acceptació? Era una mesura necessària i així ho han entés els nostres veïns, recolzant-la massivament''.

Les beques per a alumnes d'infantil, primària, ESO i educació especial van suposar l'any passat un desembossament final de 90.000 euros. Enguany, a més d'augmentar el nombre de sol·licitants, s'ha augmentat la quantia de les beques en cada una de les categories,  pel que l'import final ha ascendit a 117.722 euros, ''i el que és més important'' -conclou l'alcalde-, ''la major part d'eixos diners ix de la reducció del sou dels regidors i també de la limitació de gastos en les festes,  pel que estem reajustant els pressupostos per a invertir més i millor entre els nostres veïns, i eixe era un dels objectius a cobrir quan plantegem la moció de censura fa ara setze mesos''.

Gràcies a esta mesura, els alumnes d'infantil rebran 48 euros, 55 els de primària, 100 els de primer cicle de l'ESO, 120 els de segon cicle de l'ESO i, finalment, 150 els matriculats en educació especial. Una vegada tramitades totes les peticions, els pagaments es realitzaran durant el mes de desembre, per mitjà d'ingrés en el compte bancari que cada veí va indicar en l'imprés de sol·licitud.

01 Desembre 2005
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres