Lladró aposta per recuperar l'horta i el cultiu de tarongers a Puçol

Lladró aposta per recuperar l'horta i el cultiu de tarongers a Puçol

Vivim una època en què molts els municipis pareixen disputar una carrera desenfrenada per a urbanitzar com més prompte millor la major part del seu terme municipal, amb camps de golf, zones residencials i programes d'actuació de dubtós respecte amb el medi ambient. Per això sorprén la proposta que va presentar Vicente Lladró en l'Ajuntament de Puçol: recuperarà una àmplia zona per a dedicar-la a cultivar taronges.

Lladró es una marca àmpliament coneguda en tot el món, les seues ceràmiques gaudixen d'un prestigi internacional i les seues botigues s'estenen per nombrosos països. Amb este currículum, sorprén encara més que un dels germans fundadors, Vicente Lladró, haja triat la zona oest del terme municipal de Puçol, ara que està jubilat, per a dedicar-se a la seua gran passió: el cultiu de taronges.

Per a presentar esta finca, amb 1.600 fanecades destinades al cultiu del cítric valencià per excel·lència, va estar en l'Ajuntament, i va invitar l'alcalde i regidors a visitar les instal·lacions de què serà la seua residència de descans i que, a més de l'horta, compta amb 2.000 palmeres que han sigut portades amb vaixell per a assenyalar els accessos de la finca.

''Per descomptat, el senyor Lladró ha demostrat una sensibilitat exquisida amb la naturalesa'' -declarava Juan Manuel Busto, l'alcalde, després de la visita-. ''I ens alegra que en el nostre terme municipal s'aposte per preservar l'horta i el cultiu de taronges, no com en altres poblacions, on l'única cosa al que s'aspira és a omplir l'horta amb ciment''.

Com a record de la visita, Vicente Lladró va regalar una de les seues porcellanes a la població de Puçol: una figura amb dos ballarines que ja forma part de l'exposició permanent situada en el propi edifici de l'Ajuntament.

 

08 Desembre 2005
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres