El govern municipal portarà endavant el 95% dels projectes previstos en el pressupost

El govern municipal portarà endavant el 95% dels projectes previstos en el pressupost

En el ple ordinari del 28 de novembre es va presentar un balanç de l'execució del pressupost municipal en el qual es marca com molt probable que, si es manté el ritme actual, a final d'any s'hauran complit més del 95% dels objectius marcats. Com este punt era donar compte no hi hagué debat, sinó que els regidors es van donar per assabentats.

El regidor d'Hisenda, Ximo Galcerá, va fer una valoració positiva de l'estat d'execució del pressupost en finalitzar el tercer trimestre de 2005, i va assegurar que ''es complixen els objectius marcats quant a ingressos i gastos corrents, que se situaran a final de l'exercici més enllà del 95% en general. Este ajuntament recapta bé perquè els ciutadans complixen les seues obligacions amb tota normalitat, sempre ha sigut així''.

Encara que el cavall de batalla sempre són les inversions i a data de l'expedient (30 de setembre) els drets reconeguts se situaven en el 26%, segons el regidor, a finals de novembre allò que s'ha compromés és del 48'31%, ''però en realitat ja arribem al 58% efectiu si no imputem els quasi 500.000 euros del Col·lector de Sanejament (que no es pot portar avant perquè estem a l'espera de la decisió de l'Ajuntament de Sagunt), i els més de 304.000 euros del pas inferior per davall de les vies de Renfe a Santigons, que encara no estan comptabilitzats encara que l'obra ja està acabada''.

Les dades són més significatives si es comparen amb els percentatges d'execució del pressupost municipal en anys anteriors, ja que en el 2000 ja se'n  va executar el 45'83%, en 2001 la xifra va arribar al 60'42%, en 2002 va baixar fins al 42'32%, en 2003 es va mantindre en un 42'07% i, ja amb el nou govern, a finals de l'any 2004 es va arribar al 61'66%.

''En tot cas, és una satisfacció per a este govern l'haver superat el percentatge d'execució final d'anys anteriors, encara sense haver finalitzat l'any 2005'' -continua Ximo Galcerá-, ''el que denota la línia de treball marcada i el compromís adquirit amb els ciutadans''.

En un repàs als compromisos adquirits per al present exercici, el regidor establix un balanç molt positiu dels projectes en marxa:

''El jardí junt amb la muralla del camp de futbol ja està dissenyat el projecte (24.000 €), a l'espera de l'inici, en breu, de les obres. S'han assignat 80.000 € per a la finalització de la plaça de l'Escorxador, encara que les obres seguixen a l'espera que la Conselleria finalitze les proves arqueològiques que està realitzant en la zona. També hi ha 285.000 € afectats de la mitjana ronda del sector 1, per a la construcció, entre altres, de la rotonda enfront de l'actual empresa Tisvol, una rotonda que donaria eixida a tots els vehicles procedents de les zones de Santigons i de la Barraca''.

A tots estos projectes cal afegir a més els 30.000 € del reasfaltat del camí de Llíria, les obres del Museu Etnogràfic en el carrer de Sant Miquel, les obres de reposició i funcionament d'instal·lacions esportives per un import de 120.000 €, l'equipament del CEAM per un total per 30.000 €, la reposició de zones verdes (60.000 €) i el Pla d'Estalvi Energètic (57.000€).

Finalment, ja s'han compromés 400.000 € per al camí Mangraners, del qual ja està adjudicada l'obra i el gros de les quotes urbanístiques del sector de La Murta s'ha executat en el temps previst, s'ha pagat ja una miqueta més de 620.000 €.

En síntesi, el regidor d'Hisenda afirma satisfet que ''este govern està portant a nivells molt superiors a etapes anteriors el compliment dels compromisos adquirits, el que demostra que els pressupostos que aprovem eren reals i executables''.

 

09 Desembre 2005
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres