Un taller de centres nadalencs per a combatre el consumisme irracional

Un taller de centres nadalencs per a combatre el consumisme irracional

L'Ajuntament de Puçol, en col·laboració amb l'Oficina Mancomunal d'Informació al Consumidor (OMIC) ha realitzat un taller de centres nadalencs en el qual el principal objectiu és invitar al reciclatge de productes quotidians per a combatre l'excessiu consumisme, que en època nadalenca arriba a les cotes més altes de l'any.

Per segon any consecutiu, les regidories de la dona i consum han convocat les ames de casa de Puçol per a un taller en què es dissenyen centres nadalencs amb objectes d'ús quotidià. En esta ocasió, la jornada de treball es va realitzar el dimecres, 14 de desembre, de 10 a 14 hores, en la Casa de Cultura, i hi van participar dotze veïnes de la població.

Ana Eres, la professora, porta anys desenvolupant este tipus d'activitats en col·laboració amb l'OMIC, intentant convéncer hòmens i dones de la importància de potenciar la imaginació i no invertir contínuament a comprar més i més ornaments que acaben resultant inútils als pocs dies. D'ací que els tallers no sols es dediquen a crear vistosos centres de taula, sinó també a suggerir idees sobre la decoració de la casa en general.

''Es tracta de combatre els efectes d'eixa publicitat massiva que rebem en estes dates'' -explica des de l'OMIC una dels seus responsables, Eva Sancho-. ''Per això apostem per un consum racional, aprofitant materials que posa a la nostra disposició la naturalesa de forma gratuïta i reciclant altres que poden ser encara útils en estos originals centres''.

Per a facilitar la labor, la Mancomunitat de l'Horta Nord aporta a estos tallers diversos materials, com a pintura en esprai, ciris, cinta de decoració i fil d'aram. Paral·lelament, les alumnes participants han de procurar-se un recipient per a crear el centre de taula, esponja i distints materials arreplegats en la muntanya o l'horta, com ara castanyes, anous, pinyes seques, fulles verdes, cards o qualsevol altre element que puga ser reutilitzat com a material decoratiu.

La regidor de consum, Eloísa Rosa Martínez, aposta per estendre este tipus d'iniciatives a tot tipus de públics, ''d'ací que l'any passat el centràrem en les ames de casa Tyrius, però en esta ocasió l'hem obert a tota la població''. Les dotze participants en este taller matinal, que superen la previsió inicial de la professora, han motivat que per a futures edicions ja s'estiga estudiant altres models de treball, ''perquè Ana difícilment pot atendre tantes dones al mateix temps, ja que parlem d'un taller eminentment pràctic,  pel que l'any pròxim el realitzarem al llarg de diversos dies''.

Com a primera conseqüència d'esta ampliació, este mateix any el taller també es va a repetir per als alumnes de l'Escola Permanent d'Adults, el pròxim dia 21 a la vesprada.

I és que per a la regidora de Consum l'experiència ha sigut molt positiva, perquè s'aconseguix tindre la casa adornada amb molt pocs diners ''i és la nostra obligació, com a polítics responsables, potenciar un consum raonable, sobretot en l'època nadalenca''.

 

19 Desembre 2005
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres