La serra de Gúdar i las Hoces del Cabriel, últimes eixides del grup de Senderisme

La serra de Gúdar i las Hoces del Cabriel, últimes eixides del grup de Senderisme

El Grup de Senderisme del Club d'Atletisme Puçol, més conegut com ''los andarines'', ha realitzat en els últims dies, dos eixides programades del seu calendari actual, la ruta ''a la recerca del rovelló'' (la serra de Gúdar) i ''el río Frontera y sus cuchillos'' (las hoces del Cabriel).

La primera ruta ens va conduir cap a un lloc indeterminat de la Serra de Gúdar on, després de reposar-nos del trajecte del punt de partida, amb un esplèndid esmorzar, el grup es va endinsar pels contraforts de la serra, a la recerca del preat ''tresor''. Algun membre va realitzar troballes més que notables, altres en canvi, després de ''patejar-se la muntanya'', es van haver de conformar amb el suculent aperitiu que alguns membres del grup van elaborar amb allò que s'ha recol·lectat en la jornada matutina.

En acabant de dinar, el Grup de Senderisme, va realitzar una visita a la pròxima localitat de Gúdar, des d'on es va poder contemplar una excel·lent panoràmica de l'orografia de la zona.

La segona ruta programada ens va endinsar en la zona millor conservada de la nostra comunitat, on vam poder contemplar tant l'empremta de la naturalesa com la de l'home: ens referim sens dubte a las Hoces del Cabriel.

Des del pantà de Contreras (l'empremta de l'home) vam recórrer un senda que partix en direcció est, pel marge dret del riu, i que ens va conduir, entre alborços, pins, xops, llentiscles i romer, fins als famosos ''cuchillos''. Sobre allò que s'ha contemplat, sobren paraules per a descriure la simbiosi entre riu i muntanya.

Un article de Joan Batiste Barres

24 Desembre 2005
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres