Alumnes de l'institut exposen cartells sobre la Sida en la Casa de Cultura

Alumnes de l'institut exposen cartells sobre la Sida en la Casa de Cultura

Fins al 14 de desembre, la sala d'exposicions de la Casa de Cultura acull una mostra de vint-i-quatre cartells dissenyats pels alumnes de 3r i 4t d'ESO de l'Institut d'Ensenyança Secundària de Puçol, una activitat enclavada dins del programa d'activitats organitzat conjuntament amb l'Ajuntament de Puçol.

Durant l'acte d'inauguració, realitzat l'1 de desembre, el professor Herminio Trigo va destacar que s'havien presentat 97 cartells, dels quals només una selecció s'exhibien en la Casa de Cultura, ''però en el mes de gener s'exposaran tots els participants en el mateix institut, ja que tractem d'incentivar la participació i d'ajudar a difondre missatges positius entorn de la Sida''.

Precisament l'alta participació va ser el fet en el qual va centrar les seues paraules el director de l'institut, Robert Cerdà, el qual va agrair als alumnes la seua participació ''i, sobretot, l'originalitat i valentia que hi ha en estos cartells, una valentia que heu de traslladar a les vostres relacions. Que no se vos oblide: useu sempre el preservatiu i si teniu dubtes, feu-vos una anàlisi''.

Salvador Claramunt, regidor de Joventut, va destacar els números que reflectixen les estadístiques, les quals xifren les primeres relacions sexuals completes entre els 14 i els 16 anys ''d'ací que ens dirigim especialment a vosaltres, els alumnes de 3r i 4t d'ESO''. Així mateix, va recordar l'enorme millora que ha suposat esta mostra de cartells respecte a l'edició de l'any passat, que va haver-hi molta menys participació i l'exposició es va realitzar en les escales del cine de la Casa de Cultura.

Per allò d'aportar un punt de vista didàctic, a l'estar dirigint-se a alumnes de l'institut, el regidor va finalitzar la seua intervenció amb un missatge curt, clar i molt cridaner: ''si no useu el preservatiu, que siga perquè no hi ha relacions sexuals... Si hi hi ha relacions, useu sempre el preservatiu''.

La mostra de cartells es completa amb una instal·lació realitzada per dos jóvens artistes, Javi Alcácer i Alba Casanova, els que ja havien participat en el mes de setembre en la primera Mostra d'Art Públic celebrada durant les festes populars i patronals. La seua aportació va consistir en una enginyosa proposta que animava als participants a desfer-se dels seus prejuís respecte a la Sida.

 

17 Desembre 2005
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres