Informar sobre el consum de drogues a través del cine i el debat

Informar sobre el consum de drogues a través del cine i el debat

Dimecres passat, 14 de desembre, un cinefòrum sobre els efectes del consum de drogues i la pressió de l'entorn posava punt final a la campanya de drogodependències que enguany ha realitzat l'Ajuntament de Puçol. Esta activitat és una experiència pilot de la Diputació Provincial que s'ha realitzat per primera vegada en dos poblacions: Chiva i Puçol.

El cicle de prevenció de drogodependències que organitza la regidoria de joventut agrupa una sèrie d'activitats dirigides tant a pares com a jóvens, sobretot a través de la col·laboració amb l'institut d'ensenyança secundària de Puçol. Enguany, la major part de les mateixes es va dur a terme en el mes de maig, amb la presència de l'autobús contra la droga (que va ser visitat pels alumnes d'ESO) i els tallers de prevenció dirigits a pares.

''Però volíem aprofundir en la idea de dirigir-nos a col·lectius més concrets'' -explica l'animador juvenil, José Luis Gómez-, ''d'ací que sol·licitàrem esta experiència pilot de la Diputació, consistent en una projecció en vídeo i un debat posterior amb un col·lectiu tancat''.

L'experiència, que només s'ha posat en marxa enguany a Chiva i Puçol, es va dur a terme el 14 de desembre, amb la projecció de la pel·lícula Històries del Kronen per als alumnes que formen part del Taller d'Inserció Laboral.

''La labor que duem a terme amb estos alumnes del taller no consistix únicament en la seua inserció laboral'' -matisa Salvador Claramunt, regidor de Joventut-, ''sinó que som conscients de distintes problemàtiques socials que estos xics tenen, derivades del fracàs escolar, d'ací que abordem distintes àrees que a ells els preocupa, com en este cas el consum de drogues''.

Per a abordar esta problemàtica es va desplaçar a la població Mª Ángeles Andrés, monitora de la FEPAD (Federació per a l'Estudi, la Prevenció i l'Assistència a les Drogodependències), qui va ser l'encarregada de presentar la pel·lícula i realitzar un col·loqui amb els dotze alumnes del taller, en el qual es van abordar bàsicament dos temes: les conseqüències del consum d'una substància i la pressió que el grup exercix en els jóvens a l'hora de decidir si consumir-ne o no.

''El més difícil és que se centren a abordar el problema'' -assegura la monitora-, ''però és un tema que els interessa, sobretot perquè a partir d'este tipus de tallers podem abordar alguns dels seus mites i, en molts casos, ajudar-los a comprendre que no són més que això, mites''.

Este cinefòrum amb els alumnes del TIL forma part de l'ampli ventall d'experiències que des de la regidoria de joventut s'està desenvolupant per a realitzar una labor formativa i d'integració social amb estos jóvens el currículum escolar de la qual no va donar en el seu moment els resultats corresponents.

 

20 Desembre 2005
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres