Una data per a la història: el 18 de desembre es va estrenar l'Himne a Puçol

Una data per a la història: el 18 de desembre es va estrenar l'Himne a Puçol

Havia sigut un concert nou i espectacular el celebrat el matí del 18 de desembre en la Casa de Cultura: l'Orquestra i la Banda, els xiquets de l'escola de música, Pare Noel i tres-cents espectadors havien disfrutat durant hora i mitja d'una autèntica festa. Però faltava la guinda, i va ser en forma d'estrena oficial de l'Himne a Puçol'' que va ser interpretat conjuntament per la Banda i el Cor del Centre Musical i Instructiu Santa Cecília.La creació d'un himne per a Puçol ha sigut un projecte dividit en dos fases. Inicialment es va presentar per primera vegada el ''Himne a Puçol'' en un concert públic. En aquella ocasió, la corporació municipal va aprovar per unanimitat la música composta per Juan Gonzalo Gómez Deval, però no va acabar d'entusiasmar-se amb la lletra composta pel poeta local Manel Alonso.

Per això, han treballat conjuntament la junta de portaveus dels grups polítics municipals i el mateix poeta, establint quins temes, quines paraules, quins fets històrics havien de formar part d'un himne que ha de servir com a carta de presentació de tot un poble, sumant els uns i els altres, fins a arribar a un acord total. Així ho ratificava el ple municipal, quan va aprovar el passat 31 d'octubre per unanimitat la lletra de l'himne.

Només faltava assajar-lo i trobar el moment adequat per a la seua presentació en societat. I eixe moment va arribar amb el concert de Nadal que tradicionalment realitza el Centre Musical i Instructiu Santa Cecília i que en esta ocasió va comptar amb l'actuació de l'Orquestra, la Banda i, en l'última peça, el Cor, els que van oferir una vibrant interpretació davant d'una sala pràcticament plena i amb el públic posat en peu.

Va ser un moment històric, per això l'Ajuntament va voler subratllar la seua importància fent entrega als autors de la música i la lletra d'unes plaques commemoratives, de mans de l'alcalde i el regidor de cultura.

Després d'arreplegar la seua placa com a autor de la lletra, Manel Alonso va agrair ''a l'anterior corporació i a l'actual, els que em van encarregar el projecte i els que m'han continuat recolzant, el seu esforç i confiança per a tirar endavant la lletra de l'himne''. Un projecte que ha acabat sent potser el més costós de la seua llarga carrera com a poeta, encara que va voler deixar clar que no sols se sent molt satisfet amb el resultat final, sinó que el mateix és obra d'un treball conjunt, ''ja que la junta de portaveus ha estat sempre al meu costat, demostrant una infinita paciència, ajudant a trobar les paraules adequades. Crec, sincerament, que esta junta ha de figurar com a coautora de la lletra''.

Més breu va ser Juan Gonzalo Gómez Deval, qui es va limitar a destacar que un himne és una peça musical clau per a la història d'un poble i que ''tots hem de disfrutar d'ell, ara que per fi el tenim''.

Salvador Claramunt, regidor de Cultura, va felicitar a tot el poble, ''perquè és l'himne de tots i va ser aprovat per unanimitat en el ple municipal'', i especialment va tindre paraules d'elogi per a l'autor d'eixa lletra que tant es resistia: ''ha costat, però Manel ho ha aconseguit''.

Com no podia ser d'una altra manera, Juan Manuel Busto, en la seua condició d'alcalde, va posar punt final a este acte de presentació, destaca que la labor conjunta de l'Orquestra, la Banda i el Cor donarà a Puçol moltes alegries en el futur, perquè ''la unió fa la

07 Gener 2006
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres