Representants europeus del projecte Equal visiten el Centre d'Acollida d'Immigrants

Representants europeus del projecte Equal visiten el Centre d'Acollida d'Immigrants

Aprofitant la celebració d'unes jornades transnacionals a Burjassot, distints representants d'iniciatives europees enclavades la denominació comuna d'Equal van estar a Puçol on, a més de ser rebuts per representants de la corporació municipal, van visitar el Centre d'Acollida d'Immigrants, un projecte que van considerar modèlic en la tasca de treballar per la igualtat.

El programa europeu Equal és una referència quant a activitats encaminades a la igualtat, tant entre hòmens i dones com entre immigrants i natius dels distints països, per això la presència d'una quinzena de tècnics de distints països europeus (França, Lituana, Bèlgica i Espanya) va ser un motiu de satisfacció per a una xicoteta població com Puçol.

Precisament, Puçol forma part d'una agrupació de desenvolupament (junt amb altres municipis, associacions i sindicats) gràcies a la qual s'ha pogut posar en marxa Àgora Nord, una cosa en el que va insistir el regidor d'ocupació, Salvador Claramunt, en l'acte oficial de recepció, celebrat en el saló de plens de l'Ajuntament: ''fa huit mesos que vam entrar en contacte amb l'Equal i ho considerem molt interessant, perquè a través d'ell estem desenvolupant l'Àgora Nord, un projecte destinat a què els parats més desfavorits puguen trobar ocupació''.

Per la seua banda, coordinador d'Àgora Nord, Asensi Cabo, va subratllar la important labor que està duent a terme el programa com a impulsor social per mitjà de l'ocupació, ''ja que ens hem convertit en els vertebradors de les accions socials de la comarca en temes d'ocupació''.

Dins d'esta tasca de donar a conéixer els recursos de la comarca, el Centre d'Acollida d'Immigrants ocupa un lloc destacat, d'ací l'interés per conéixer el seu funcionament per dins. Durant la visita van poder comprovar els servicis que oferix i en quina forma està ajudant a pal·liar la situació en què es troben molts immigrants que acudixen a la zona durant la temporada de l'arreplega de la taronja: allotjament, servicis, consigna, assessorament legal, classes de castellà, activitats d'intercanvi...

''Totes les propostes són interessants'' -explicaven Liliana Giudice i Sandra Moncada, representants del projecte belga Rejoins, que van considerar el centre com un model a seguir-. ''Però el que més ens ha cridat l'atenció és que s'acaben d'instal·lar panells fotovoltaics per als calfadors d'aigua. És un exemple que els projectes no han d'estar aïllats, sinó integrats en altres polítiques comunitàries, com la defensa del medi ambient i el creixement sostenible''.

Després de relatar els orígens del Centre d'Acollida per a atendre immigrants que en aquell llavors vivien en el carrer i ni tan sols podien llavar-se, l'alcalde, Juan Manuel Busto, va subratllar el seu caràcter de ''experiència única a la Comunitat Valenciana a l'hora de treballar per la integració i la pluralitat'', alhora que va recordar que la llei considera il·legals als que no tenen papers en ordre, ''però nosaltres no pensem que hi haja persones il·legals, per això als servicis mínims, com a lavabos o informació, tenen accés tots els immigrants, i només l'allotjament queda reservat per als que tenen permís de treball''.

 

31 Desembre 2005
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres