‘Pequeñas, pero matonas’ fa reflexionar a 150 alumnes d’ESO sobre les drogues

‘Pequeñas, pero matonas’ fa reflexionar a 150 alumnes d’ESO sobre les drogues

Més de cent cinquanta alumnes de 1er d’ESO de Puçol van passar el divendres 1 de febrer pel bus de la droga, situat junt a l’Institut d’Ensenyament Secundari, dins de la campanya de fomentar hàbits saludables promoguda per la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Puçol.

"Fomentar activitats és un dels nostres principals objectius, per això la presència d'este autobús és una de les campanyes més importants de l'any". Així es manifestava Carlos Novella, regidor de Joventut, després de visitar durant el matí del divendres 1 de febrer l'autobús que, baix l'eslògan Pequeñas, pero matonas, ha organitzat la Conselleria de Sanitat amb destí als joves de la Comunitat Valenciana.

A Puçol, sis aules de 1er d'ESO van visitar este autobús, on psicòlegs i educadors van explicar als alumnes què són i perquè arriben a consumir-se les drogues. Amb aquest objectiu van utilitzar diferents materials didàctics, entre ells un vídeo interactiu en què els alumnes havien de respondre a preguntes relacionades amb situacions típiques de la seua edat. L'objectiu de la campanya és informar, prevenir i conscienciar a estos joves que, amb dotze i tretze anys, es troben en un moment crític de les seues vides.

A més dels alumnes, professors i el regidor de Joventut, també hi van estar presents l'alcalde, Mariano Sanchis, i la regidora de Serveis Socials, Eloísa Rosa Martínez, que van recolzar amb la seua presència esta activitat que suposa l'inici del Pla Anual de Prevenció de Drogodependències, un pla que al llarg de l'any 2008 comptarà amb activitats ja consolidades, com el cinefòrum sobre drogoaddicció, el taller de mediadors juvenils o els cursos per a pares, i que enguany incorpora com a novetat l'Aula del Tabac, un projecte destinat a prevenir altres consums addictius als quals de vegades no se'ls presta atenció, com fumar.

09 Febrer 2008
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres