Una àmplia programació perquè els majors gaudisquen el Nadal des de la residència

El Nadal ha arribat fins a tots els racons de Puçol i, per descomptat, també a la Residència de la Tercera Edat, on estos dies els usuaris estan gaudint d'una àmplia programació d'activitats que abasten des de manualitats i tallers fins a concerts i playbacks. Així, el dilluns 23 han pogut gaudir d'un concert del tenor Enrique Esteve juntament amb RamónPuchol, i de la visita de la corporació municipal, entre ells, l'alcaldessa Paz Carceller i els regidors Ángela Santamaría, Elena Camarero i José María Esteve, de Personal, Urbanisme i Benestar Social, respectivament.

La programació nadalenca és la que es desenvolupa habitualment durant els últims anys. Entre tots els actes, s'ha realitzat una visita dels alumnes del col·legi Virgen al Pie de la Cruz per a cantar nadales, joves que durant la setmana passada també van participar en la decoració de la residència juntament amb els usuaris d'esta. També han participat en la programació els alumnes de Caxton College, amb l'elaboració d'una targeta nadalenca personalitzada per a cadascun dels usuaris del centre, que es repartiran el dia 26, i una actuació del cor del col·legi.

La Residència de la Tercera Edat també compta amb una celebració eucarística, ja que el 24 de desembre rep la visita dels dos rectors de la localitat per a una missa amb els majors. Els júniors de la localitat, per part seua, també s'acosten durant estes dates per a cantar nadales.

«La idea és compartir una estona d'alegria i treballar la memòria de l'ànima, que és la memòria musical», comenta Lourdes Escribano, tècnic d'animació del centre: «i compartir així una estona d'alegria amb ells». De fet, tenen preparat un concurs de nadales cantades per personatges famosos en el qual els usuaris hauran d'endevinar qui és el cantant i, si poden, seguir la lletra de la cançó.

Altres activitats programades són una eixida per a visitar el pesebre de Roca Cúper i un playback a càrrec d'un grup de treballadores del centre. «Volem tancar este exercici de 2019 dedicant-los una actuació, perquè aqueix dia vegen a les persones que diàriament estan treballant amb ells, i que solen anar vestides de blanc, i segur que hi ha alguna disfressa que un altre», fa broma Lourdes. L'última activitat especial dins d'esta època nadalenca està programada per al dia 3 de gener, quan cada usuari redactarà i ficarà en una bústia una carta amb els seus desitjos i demandes per als Reis Mags.

«Tot això els ajuda en l'àmbit de satisfacció, ja que són unes dates molt emotives i, encara que no pretenem substituir als familiars de cadascun, intentem que siguen dies una mica diferents canviant detalls com la dieta, la decoració i totes les activitats programades… i, per descomptat, també tenim sopar de Nadal i Nit de Nadal».

Durant l'acte del dilluns 23 de desembre, al matí, amb la presència de la corporació municipal, de Càritas i dels cantants Enrique Esteve i RamónPuchol, es respirava un ambient d'il·lusió i alegria. «Ho gaudim moltíssim», assegura José Moliner, que porta quatre anys en la residència i, des de fa dues, ocupa el lloc de representant de tots els usuaris. «Els treballadors ens porten per on hem d'anar, i jo col·labore i faig tot el que puc amb molt d'afecte, perquè d'ací ix l'alegria dels nostres companys».

Informa: Irene Mollá | Fotos: Sabín

fotos face738-navidad-residencia-4

25 Desembre 2019
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres