De Caxton College a ‘Boom!’, en Antena 3

Miguel Ángel Gómez, ex alumne del Caxton College, col·legi britànic de Puçol, s'ha convertit en tot un professional dels concursos culturals de la televisió espanyola. Té 30 anys, és graduat en arquitectura per la UPV i actualment oposita per a fer-se amb un lloc en l'Agència Tributària, però tota Espanya el coneix per formar part de “Els dispersos”, el nou equip de concursants que està arrasant en el programa d'Antena 3 Boom! després de l'eixida de ‘Els Llops’.

Amb tan sols dènou anys ja es va convertir en el “magnífic” més jove de l'històric programa Saber i Guanyar que emet TVE2. En el programa Pasapalabra es va quedar a tan sols una lletra d'emportar-se el pot d'un milió d'euros. Prèviament, ja va ser finalista del concurs de Cuatro televisió, El Gran Quiz. Ha passat també per Ahora Caigo, d'Atresmedia, a més de participar en altres concursos de televisions regionals.

El seu dilatat pas per la televisió, malgrat la seua joventut, posa en relleu les irreprotxables actituds d'este valencià que, recentment, va recordar amb generositat com li havia influït en la seua vida un dels professors del col·legi britànic on es va educar. «Haver assistit a un col·legi on rebíem classes, tant d'assignatures del currículum britànic com de l'espanyol, i ha sigut molt enriquidor per a mi», afirma Miguel Ángel Gómez: «Aqueixa dualitat acadèmica m'ha ajudat molt a adquirir un coneixement múltiple que m'ha sigut molt útil per a posar en pràctica en la tele».

Des del seu antic col·legi, on ha tornat per a recordar els seus anys escolars al costat dels seus antics professors, assegura que no es prepara per a cap programa, que alguna vegada s'ha mirat detalls informatius de cultura contemporània, però poc més. «No serveix de molt. Realment has de tindre un ampli coneixement, molta inquietud cultural i curiositat per aprendre, bona memòria i molt aplom per a no posar-te nerviós de manera que les respostes puguen fluir amb agilitat», explica Gómez.

Este jove valencià reconeix que, particularment, li agrada molt llegir de tot en general, veure pel·lícules, documentals, viatjar molt... «M'agrada quedar-me amb els detalls del que consumisc culturalment, i això m'ajuda». Miguel Ángel ja porta 55 programes gravats en Boom!, amb uns 66.000 euros guanyats de moment i amb una enorme confiança a emportar-se el pot de més d'un milió d'euros, mentre compagina els seus estudis i treballa com a professor d'anglés en una acadèmia d'idiomes.

«Saber anglés a nivell bilingüe, gràcies a la meua formació en Caxton, envoltat d'un ambient multicultural, ha sigut imprescindible en la meua evolució com a persona, ja que gràcies a aqueixa habilitat no em perd res quan viatge i puc accedir a lectures diàries de premsa, llibres o vídeos molt enriquidors», explica Gómez amb un somriure, i afig que«si no dominara l'anglés potser no hauria arribat tan lluny en els concursos de la tele».

Entre anècdotes dels concursos als quals ha assistit, i comentant la bona relació que manté des de fa anys amb els tres membres del seu equip en Boom!, Miguel Ángel sent que ha arribat el moment de buscar Mr. Feasey, el seu vell mestre neozelandés per a fondre's en una abraçada com a agraïment a tot el que li va donar quan era xiquet.

Informa: Caxton College | Fotos: Caxton College

20 Desembre 2019
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres