Pressupost municipal per a 2020

El 25 de novembre es va aprovar el pressupost municipal per a l'any vinent, amb els vots favorables de Partit Popular, Purp, Ciutadans i Vox, i el vot en contra de Psoe i Compromís. Es tracta d'un pressupost equilibrat on les despeses i els ingressos ascendeixen a la mateixa quantitat: 16.332.513 euros.

L'equip de govern, conscient que és pràcticament impossible governar sense pressupost, ha fet un esforç amb la finalitat d'aprovar el de 2020 en el ple de novembre, complint el calendari prèviament establit.

Una de les prioritats d'este pressupost ha sigut no augmentar la pressió fiscal dels veïns de Puçol sense reduir cap dels serveis que es presten des de la nostra administració local.

Les polítiques d'ocupació són un dels eixos fonamentals d'aquest pressupost i per això han tingut un augment del 24%.

Així mateix, les polítiques socials s'han vist incrementades en un 7%, sent prioritària l'atenció als nostres veïns més vulnerables, que seran els principals destinataris d'aquestes.

Quant a les inversions, s'han tingut en compte les propostes de la ciutadania a través dels pressupostos participatius i per això la inversió més important serà la il·luminació del corriol del Camí la Mar. Sempre sent conscients que necessitarem les autoritzacions pertinents de les diferents conselleries implicades.

Una altra de les iniciatives per a l'any vinent és la redacció del projecte del carril bici que unisca el nucli urbà amb les urbanitzacions i la serra Calderona. Una antiga reivindicació que servirà per a vertebrar d'una manera sostenible els tres nuclis de població que integren Puçol: platja, nucli urbà i urbanitzacions.

En definitiva, un pressupost realitzable i centrat en les persones que vivim a Puçol.

Opinions grups polítics

Per al PSOE: «Són uns pressupostos antisocials, injustos, tecnòcrates i fets a la mesura de qui no es fia de l'alcaldessa; per a Purp bé val això una alcaldia».

Compromís opina: «Compromís per Puçol hem votat en contra del pressupost perquè és antisocial, populista, injust, va contra el valencià, i és irrealitzable pels motius que expliquem en l’article d’este Notícies».

En opinió de Vox: «Tenim pressupost ajustant les partides, sense pujar l'IBI i aprovant l'enllumenat del Camí la Mar. L'any que ve farem més coses. Més ben impossible».

Ciutadans destaca que «No pugen els impostos i mantenim tots els serveis, pese a l'augment de la massa salarial en 900.000 euros per la pujada salarial als funcionaris. Això és eficàcia».

Segons Purp, estem davant un «pressupost inclusiu i vertebrador: platja, nucli urbà i urbanitzacions. El Partit de les Urbanitzacions afavoreix la rebaixa de pressió fiscal, sense perjudicar serveis ni obres socials i promou el carril de ciclovianants».

Finalment, el Partit Popular destaca: «Estem davant un pressupost realista, realitzable i equitatiu; es té en compte la participació ciutadana i als tres nuclis de població de forma més igualitària».

710-pleno-presupuesto-3

11 Desembre 2019
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres