Opinió de Compromís del ple del 25 de novembre: «Compromís per Puçol li demana a l'alcaldessa que expulse al regidor de Vox del govern municipal per les pressions cap al consistori pels actes programats contra la violència de gènere»

Esta és l'opinió de Compromís del ple del 25 de novembre, titulada Compromís per Puçol li demana a l'alcaldessa que expulse al regidor de Vox del govern municipal per les pressions cap al consistori pels actes programats contra la violència de gènere. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

En el ple del passat 25 de Novembre el portaveu de Compromís per Puçol, Enric Esteve li demanà a l’Alcaldessa de Puçol la retirada de les competències i l’expulsió del govern municipal del regidor de Vox, Alberto de Jesús, per les seues declaracions sobre la violència masclista, tant en els seus articles com en les xarxes socials.

Des de la setmana passada hem assistit a les envestides del regidor de Vox a propòsit de la commemoració del 25N dia contra la VIOLÈNCIA DE GÈNERE.

De totes i tots és sabut les declaracions que venen fent les i els dirigents nacionals, autonòmics i locals de Vox. En el cas de Puçol no ha sigut menys, i des de fa una setmana, tant en els seus articles, com per les xarxes socials i en el ple del passat dia 25 hem pogut comprovar que les paraules del regidor local, només duen a l'enfrontament i a negar l'existència d'una lacra per tots reconeguda com és la violència masclista. Les xifres ho diuen tot. Des de 2013, més de 1.000 dones assassinades i només en este any més de 50.

Clar si este regidor fa cas de les declaracions de les seues dirigents nacionals, com "El feminismo es un cancer.", o "Estamos en las Instituciones democràticas para dinamitarlas desde dentro.", no ens estranya la pressió que ha exercit sobre l'alcaldessa perquè retirara la pancarta posada al balcó de l'ajuntament o que votara en contra de la moció presentada per tots els grups polítics que formen la Corporació Municipal de Puçol, PP, PSOE, Compromís, C's i PURP en contra de la violència de gènere.

Fins i tot l'alcaldessa li ho va deixar ben clar en el passat Ple, dient, "Hay que estar muy muy ciego para no ver que la violència de género, la violencia machista, la sufrimos las mujeres. ¿O es que le parecen pocas las más de 50 que han sido asesinadas en lo que va de año? Hay que estar muy ciego para no reconocer esta tragedia Sr. De Jesús."

Per tot això el regidor de Compromís, Enric Esteve va dir al Ple, "Cal cridar a les coses pel seu nom. A qui pensava que açò anava de bous i caçadors, estan molt equivocats. Açò va de negar que hi ha hòmens que maten dones. Açò va d’anar contra la meitat de la població i tots els col·lectius vulnerables: gais, lesbianes, trans, estrangers... En definitiva, açò va d’odi, d’intolerància i de violació dels drets i llibertats fonamentals.

Açò va de carregar-se la democràcia, perquè açò és ni més ni menys que feixisme."

Seguidament es va dirigir a la Sra. Carceller, Sra. Santamaría, i Sra. Camarero regidores del PP, i els digué, "Al feixisme no se'l respecta, se'l combat, i vostés estan governant amb un grup polític feixista. Si volen combatre el feixisme sempre tindran a Compromís al seu costat."

Enric Esteve finalitzà la seua intervenció demanant-li a l'alcaldessa que fora valenta i que li retirara les competències i expulsara al regidor de Vox del govern municipal.

Una opinió de Compromís per Puçol

02 Desembre 2019
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres