Esta tardor, quatre visites quiades a la platja i la Marjal dels Moros

Un any més, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord i l’Ajuntament dePuçol et convidem a descobrir durant la tardor els valors naturals de la Marjal dels Moros. I, com l’any passat, també volem que conegues els de la platja de Puçol. Concretament amb quatre visites guiades, dos a la marjal i dos a la platja, organitzades amb el suport del Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de València. Les visites seran els diumenges 24 de noviembre, 1, 15 i 22 de desembre. Per a l’activitat de l’1 de desembre comptarem amb la companyia del Club de Submarinisme Trotafons.

El pròxim diumenge 24 de novembre arranca la campanya Tardor a la platja de Puçol. I ho fa amb una visita guiada a la Marjal dels Moros, un xicotet però valuós aiguamoll que forma part de la Xarxa Natura 2000. Durant esta activitat passejarem per la zona litoral de la Marjal dels Moros, on observarem les seues aus, la seua vegetació i explicarem el seu patrimoni hidràulic.

Esta activitat, que repetirem el diumenge 22 de desembre, ens servirà també per a parlar de les activitats humanes que posen en perill la conservació del fràgil equilibri natural de la Marjal dels Moros. Este és el cas, per exemple, de l’erosió litoral provocada pel port industrial de Sagunt, la manca d’un mínim cabal ecològic d’aigua, la pressió dels polígons que l’envolten, les transformacions agrícoles o l’acumulació de residus en séquies, canals i a vora mar.

A més a més d’estes dues cites amb la Marjal dels Moros, amb motiu de la campanya Tardor a la platja de Puçol també realitzarem una visita guiada per a conéixer la fauna i flora submarina de la platja de Puçol. Concretament el diumenge 1 de desembre. En esta activitat ens acompanyaran els amics del Club de Submarinisme Trotafons. Amb ells descobrirem quins són els habitants submarins d’esta platja i també les aus marines que hi podem observar.

Finalment, la cita que completarà esta campanya d’activitats serà una visita guiada per a descobrir el projecte de restauració dunar que desenvolupa el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord en la platja de Puçol. Esta activitat, programada per al diumenge 15 de desembre, té com a objectiu explicar els beneficis ambientals d’esta iniciativa, que ha permés reduir l’erosió litoral, i mostrar les diferents espècies de flora dunar que ho han fet possible. A més a més, la cita inclourà la possibilitat de plantar vegetació dunar als participants que així ho desitgen.

Les quatre activitats de la campanya Tardor a la platja de Puçol són gratuïtes i començaran a les 11 hores a la Gola de l’Estany, ubicada en l’extrem nord del passeig marítim d’esta localitat.

Esta campanya, impulsada per AE-Agró Horta Nord i l’Ajuntament de Puçol, compta amb el suport del Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de València. El seu objectiu és aprofitar els recursos naturals de la platja de Puçol per a diversificar i ampliar la seua oferta turística durant la tardor i l’hivern.

Informa: Miguel Crespo | Cartell: Sento Pascual | Fotos: Sabín

680-tardor-marjal-1

19 Novembre 2019
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres