Article d'Esquerra Unida del mes d'octubre: «Seguim ací»

Este és el text d'Esquerra unida del mes d'octubre, titulat Seguim ací. El ple del 26 de març de 2012 va modificar el Reglament de Mitjans de Comunicació Local, aprovat en 2008, per a permetre la publicació d'un article mensual en la web municipal als partits polítics que es van presentar a les eleccions municipals i no van aconseguir representació a l'ajuntament.

«Tots els espanyols de dretes, ens donen les gràcies de tot cor, ells només li demanen a Déu que en els nous partits, la mà dreta del líder decidisca separar-se passats un parell d'anys i forme un altre partit, i aqueix altre partit es dividisca també en dos i així fins que cada espanyol d'esquerres tinguem el nostre propi partit polític i acabem dissolent-nos com un terròs de sucre i així puguen campar a pler. Gràcies, gràcies a tots».

Servisca esta introducció, extreta del programa de Francino en la cadena SER, per a dir als nostres votants i simpatitzants que Esquerra Unida seguim ací, sense dissoldre'ns com un terròs de sucre. Ja patim fa uns anys els que es van separar de nosaltres i ara els que se separen dels que es van separar. Optem en les eleccions per presentar-nos com millor créiem, defensar els interessos de la classe treballadora (que llàstima que les ideologies hagen eixit del debat polític i hagen sigut substituïdes per les persones).

Però tornem al nostre poble. Del 16 al 21 de setembre, s'ha realitzat la Setmana Europea de la Mobilitat, que tracta de sensibilitzar als ciutadans de la importància d'utilitzar el transport públic, la bicicleta, caminar, etc.

Veient notícies de moltes ciutats i pobles que l'han celebrada i esperant que s'anava a preparar al nostre poble, Puçol.

Perquè no han fet res, es veu que ací l'Ajuntament governat per PP, Ciutadans i VOX, no creuen que la conscienciació i la cura del medi ambient siga important per a ells, això sí bous i processons no ens falten.

Què pensen els regidors de medi ambient i mobilitat d'este tema? Realment creiem que no els importa res la possibilitat de promoure activitats relacionades amb la mobilitat sostenible, ni sensibilitzar als i les veïnes sobre la importància de cuidar el nostre medi ambient i el futur del planeta i dels nostres fills i filles.

Estos quatre anys passats, des d'Esquerra Unida, vam promoure este tipus d'activitats i conscienciació, es van realitzar activitats per a xicotets i majors en relació a la conducció de bicicletes, pàrquing day, massa crítica, passejos amb bici, tallers per als més xicotets, durant la setmana els viatges en el transport públic era gratuït… això últim és l'única cosa que han programat i va ser iniciativa d'Esquerra Unida.

Al fil de les manifestacions per l'emergència climàtica que estan realitzant en moltes ciutats dels EUA, la crema de boscos a l'Amazònia, els episodis d'inundacions a Espanya i països europeus, pensem que és molt important la conscienciació, perquè a diferència d'altres partits que el neguen, creiem que el canvi climàtic és un fet i l'estem patint tothom. Per cert, No a l'ampliació de la V-21!

I per una altra, part la nostra alcaldessa i el PP van fer de la neteja viària la seua bandera demagògica en l'anterior legislatura. Podria pujar també ara les fotos dels contenidors? O ara no li interessa? Ànim que segur que pot traure una mica de temps per a fer unes fotos.

PREGUNTA: És ètic que un responsable públic, el primer que fa quan té responsabilitats públiques és aprofitar la seua situació de poder i realitzar aspiracions personals que li poden beneficiar? Per cert, els veïns i veïnes de la zona es queixen que li netegen la seua porta molt bé. Serà que la resta no el mereixen?

«No oblides que la causa del teu present és el teu passat així com la causa del teu futur serà el teu present» (Pablo Neruda).

Una opinió d'Esquerra Unida

 

08 Novembre 2019
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres