Empuju i Emcuju, creant ocupació jove

Empuju i Emcuju són dos projectes que formen part del pla integral de formació i ocupació per a joves posat en marxa per la Generalitat Valenciana i cofinançat pel Fons Social Europeu, amb l'objectiu de contractar a joves menors de 30 anys, en el marc del sistema nacional de Garantia juvenil. La diferència entre tots dos és que el Emcuju va dirigit a joves qualificats, que hagen finalitzat els estudis corresponents.

L'Ajuntament de Puçol ve apostant per la creació d'ocupació per a menors de 30 anys, triant la titulació adequada en cada cas, dins del programa Emcuju. L'any passat va ser un advocat per a l'àrea de Contractació, mentre que enguany són tres els veïns contractats per a desenvolupar tasques administratives en diferents departaments, per la qual cosa s'ha buscat entre diferents branques en Formació Professional.

Pablo Soriano ja va estar a l'Ajuntament amb La Dipu et Beca, encara que com a becari a penes podia realitzar gestions directament, mentre que ara «m'ocupe de tot, inclosos el registre i tràmits. Està sent una magnífica experiència».

També Andrea Escamilla havia participat en La Dipu et Beca, encara que ara, en Urbanisme, el treball és molt més complex: «Al principi m'atabalava, però ara que he aprés la dinàmica de les ordres de treball i els albarans, el treball m'està agradant».

Per part seua, Alejandro Bayarri no tenia cap experiència prèvia, però el seu treball en Contractació, encarregant-se de contractes, obres menors, serveis i subministraments, el porta «molt bé, ara com ara. A més, em permet em compta com a experiència per a les oposicions que vull estudiar en el futur a administratiu de l'Estat».

En el cas del Empuju, també destinat a joves menors de 30 anys, però sense cap titulació, per la qual cosa són més vulnerables a quedar fora del mercat laboral. Els candidats per a cada contracte arriben sempre a través del Labora (antic Servef) i és l'Ajuntament qui realitza la baremació final, tenint en compte criteris familiars i socioeconòmics de la unitat familiar, a més del currículum acadèmic.

«Empuju i Emcuju són bons exemples que és fonamental estar inscrits en l'atur», subratlla Elena Camarero, regidora d'Ocupació. «Alguns joves pensen que no hi ha opcions, però projectes com estos, amb suport del Fons Social Europeu, ens estan permetent realitzar contractacions d'un any de duració i oferir una primera experiència laboral als joves».

Informa i fotos: Sabín

624-empuju-y-emcuju-2

06 Novembre 2019
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres