Alfinach reforça la protecció sanitària dels seus residents

La Junta de Govern de la Urbanització Alfinach va decidir, fa sis anys, impulsar iniciatives que milloraren la cardioprotecció dels residents, i va ser pionera en la implantació del desfibril·lador, dotant d'un equip al servei de seguretat. Ara, afig la implantació del dechocker, l'aparell que evita l'asfíxia i és apte també per a xiquets.

Des de fa sis anys, els vigilants de seguretat reben formació pràctica de reanimació cardiopulmonar (RCP) i utilització del desfibril·lador; a més, anualment efectuen un curs de reciclatge per a mantindre actualitzats els coneixements i tècniques de suport vital.

El desfibril·lador està permanentment a la urbanització, en un dels vehicles de patrulla de la seguretat, ja que són ells, els vigilants, els primers a arribar a un incident o emergència.

És fonamental la immediatesa en la resposta dels vigilants de seguretat, que poden detectar la mort sobtada, activar el sistema de resposta mèdica d'urgència i realitzar maniobres de RCP bàsica de forma ràpida i efectiva, ja que per cada minut que es retarda el tractament adequat, es reduïx en un 10% la possibilitat de supervivència de la persona que la patix.

Ara, la Junta de Govern de la urbanització ha fet un pas més en la protecció sanitària dels residents: novament pioners en la implantació d'un equip que pot contribuir a salvar vides.

Les ennuegades produïxen a Espanya una mort cada sis hores el que suposa 1.400 defuncions a l'any, una xifra un 25% superior als morts en accidents de trànsit.

El dechoker és un dispositiu mèdic que permet l'actuació immediata en cas d'ennuegada i que ajuda a complementar o substituir la maniobra de Heimlich, quan no es pot realitzar de forma efectiva. Es tracta d'una eina que permet l'extracció mitjançant succió dels elements que puguen obstruir la via respiratòria.

«Amb la implantació del dechocker, unit al desfibril·lador, els vigilants de seguretat transmeten als residents un valor afegit, perquè presten no solament un servei de seguretat sinó també sanitari», confirmen des de la urbanització.

Informa i fotos: Urbanización Alfinach

567-alfinach-cardiovascular-3

27 Setembre 2019
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres