José Ramón Romero correrà 1.600 quilòmetres en 30 dies per a ajudar a Noèlia

Recórrer els 1.600 quilòmetres que separen Puçol de Lisboa, sempre pel GR-10, durant un mes, sense parar cap dia, en etapes de més de 50 quilòmetres i només descansant per a menjar, al migdia, i per a sopar i dormir en una autocaravana conduïda pel seu pare, la qual cosa li permetrà també l'avituallament diari, perquè cada dia ha d'«engolir més de 7000 calories» per a poder córrer contínuament. El motiu? Sensibilitzar sobre les malalties estranyes, especialment la de San Filippo que patix Noèlia.

Hui dilluns s'han reunit l'alcaldessa Paz Carceller i la regidora d'Esports, Ángela Santamaría, amb José Ramón Romero, el jove valencià que s'ha proposat realitzar un desafiament esportiu difícil d'igualar. El desafiament comença dimecres que ve, 18 de setembre, a les 8 del matí, a la platja de Puçol.

Si el GR10-Xtrem durant anys ha unit Puçol amb Andilla, en un desafiament de 95 quilòmetres en una sola jornada, este mateix recorregut ho farà José Ramón en les dues primeres jornades, però després no pararà diversos dies a descansar. Això només és l'aperitiu.

En les següents quatre setmanes, l'atleta passarà per punts de notable dificultat, com les serres de Calderona, Javalambre o Guadarrama, per a baixar per Extremadura i continuar fins a l'Atlàntic, en concret fins a Lisboa.

«L'únic suport que comptaré serà la presència dels meus pares amb l'autocaravana, encara que ells faran el recorregut per carretera i jo per la muntanya. Cada nit podré sopar, sessió de massatges i dormir en l'autocaravana», explica José Ramón.

L'endemà al matí, carregar la motxilla, comprovar l'equip i els tracks per a seguir l'itinerari correcte de la sendera, perquè «cal no oblidar que en alguns punts de Guadalajara ni tan sols està ben senyalitzat el GR-10», apunta el corredor.

El punt de partida serà el dimecres, 18 de setembre, a les 8.00 hores en la plaça Rosa dels Vents, a la platja de Puçol. Allí hi haurà un comité de suport, fins i tot una urna per a recollir ajudes econòmiques, perquè tot este desafiament «el faig per Noelia, en el dia del seu aniversari, per a sensibilitzar a tots sobre la importància d'estudiar les malalties estranyes, si escau la síndrome de San Filippo».

La síndrome de San Filippo, considerada per alguns com una espècie d'Alzheimer infantil, afecta 70 persones al nostre país, comença a detectar-se pel retard en el llenguatge a partir dels 3 anys; paral·lelament, la rigidesa de les articulacions va reduint la mobilitat, acompanyada de la pèrdua auditiva i la degeneració neurològica, amb la deterioració del cervell i la medul·la espinal.

En el seu desafiament compta amb el suport de diversos patrocinadors, inclosa una empresa farmacèutica que ha començat a estudiar a fons la síndrome, també amb el suport de familiars, amics i el poble de Puçol, que li acompanyarà en el primer trajecte dels seus 1.600 quilòmetres: poc després de les 8 del matí del dimecres, eixirà de la platja, caminant, acompanyat per veïns per la vereda Mangraners, fins al nucli urbà de la població.

Allí, en la plaça enfront de l'Ajuntament, serà el comiat i l'inici real del desafiament en solitari durant 30 dies.

Si vols acompanyar a José Ramón, recorda: el dimecres 18 de setembre, a les 8.00 hores, ens veiem a la platja de Puçol per a fer amb ell, a peu, els primers tres quilòmetres del seu desafiament per Noèlia.

Informa i fotos: Sabín

fotos face

450-jose-ramon-alcaldesa-y-concejal-1

16 Setembre 2019
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres