L'Escola d’Estiu de l'ADIS, o com trencar amb la rutina cada dia

Els cinc participants de l'Escola d’Estiu de discapacitats no han parat quiets durant este mes de juliol. Fent del poliesportiu la seua base d'operacions, estos xics estan apurant les seues últimes hores juntament amb els monitors.

Tomás, Baena i Toni ja són veterans de l'escola. Porten entre tres i quatre anys i estan encantats. Tomás espera cada dia les activitats de relaxació que fan a les aules. Ell i Toni són bons amics i es veuen cada dimecres durant l'any en les activitats de manualitats que fan en l'Espai Social Martínez Coll. Baena, en canvi, ha gaudit especialment de l'activitat de Mini-xef, descobrint que li agrada tant fer menjar com menjar-ho.

Palomai Marcos, els dos més joves, gaudeixen de la piscina, encara que no tant de les activitats amb pistoles d'aigua i globus. Marcos és de tots el més revoltós, també el més jove. No deixa de xocar els cinc, i està fascinat amb el personatge de la rata del conte que els monitors li van contar la setmana passada. Fa vibrar la R amb especial efusivitat.

Tots estan expectants amb la traca final, l'últim dia on han fet una guerra amb globus i pistoles d'aigua, en el Poliesportiu que tan bé coneixen. En este espai, que és la seua base d'operacions, cada dia comencen amb una reunió en la gespa, seguit de jocs tradicionals com l'amagatall. Després d'esmorzar, piscina, manualitats i altres activitats i exercicis de relaxació. Memòries per a tota la vida les que generen estos xics en l'Escola d’Estiu de l'Associacióde Discapacitados de Puçol (ADIS).

Toni i Marcos van ser als quals més els va agradar veure Vaiana passat dimarts. Toni va ser el xic de l'escola que més es va emocionar amb la pel·lícula i no va poder contindre les llàgrimes. Va ser la treballadora de l'Ajuntament, Aure, qui va suggerir esta activitat i va facilitar que obriren el col·legi perquè pogueren gaudir d'una sessió de cinema i roses. «Estos xavals són molt agraïts, el poc que els dones els agraixen molt i et retornen més».

Els monitorsCarlos, Marisa i Vanessa estan de pràctiques becats per l'Ajuntament i la Diputació. Ells són Tècnics Superiors en Integració Social. Juntament amb la coordinadora de l'empresa que porta l'escola, Gemma, dirigixen i adapten les activitats i donen suport a estos xics en tot el que necessiten. L'Escola d’Estiu permet activitats fora del comú i millora les capacitats motores i cognitives d'estes persones, fomentant la integració. El balanç és més que positiu. En paraules de Vanessa «l'escola es pot considerar un èxit total, tots han gaudit i s'han portat súper bé».

Per tan sols 20 euros fan activitats que permeten eixir de la rutina als xavals i gaudir d'un clima d'amistat i comprensió, fent amics per a tota la vida. Segons el regidor de Benestar Social, José María Esteve «és molt gratificant veure als alumnes gaudir amb totes les activitats, tots els anys rebem una resposta molt bona per part de tots i des de l'ajuntament continuarem apostant per este tipus d'iniciatives».

Informa: Pepe Ripoll | Fotos: Sergio Maestro

fotos face

374-fin-escola-estiu-adis-3

26 Juliol 2019
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres