Els nou candidats a l'Alcaldia i l'actual alcaldessa en el moment de votar

Com havíem acordat dijous passat en una reunió amb tots els candidats a l'Alcaldia de Puçol, cadascun ha votat a una hora diferent perquè poguérem estar presents en el moment en què depositaven el seu vot, inclosa l'actual alcaldessa. L'ordre ha sigut el següent: Lola Sánchez (actual alcaldessa), Ana Gómez (PSOE), José Vicente Agustí (Podem Puçol), Rubén Vaquero (Ciudadanos), Paz Carceller (Partit Popular), Alberto de Jesús (Vox), Enric Esteve (Compromís), Juanjo Manzaneque (Esquerra Unida) i José M. Babé (Partit Urbanitzacions de Puçol). El candidat de Som Valencians, Julián Navarro, ha votat a la vesprada a València.

A les 9.16 del matí, en la taula situada en el Centre Júnior Apocalipsis, l'alcaldessa Lola Sánchez era la primera a votar. Ho feia després de comprovar que hi havia cua a la porta just abans d'obrir i després de xarrar amb alguns dels veïns que acudien a primera hora a depositar el seu vot. Les seues paraules han sigut relaxades: «Em vaig satisfeta després de vint anys a l'Ajuntament, els últims dos com a alcaldessa, i em vaig jo, no em tiren. He intentat fer el meu treball tan bé com siga possible i només demane al que entre que siga responsable i treballe en benefici de tot el poble».

A penes deu minuts després, a les 9.26, Ana Gómez (candidata a l'Alcaldia pel PSOE) depositava els seus vots en l'Espai Social Martínez Coll, un local en el qual han votat fins a tres caps de llista en les eleccions municipals. Per a l'actual regidora d'Urbanisme, que per primera vegada aspira a l'Alcaldia: «Ha sigut una experiència molt positiva, pense que hem realitzat una campanya espectacular i l'acolliment entre els veïns ha sigut impressionant. Esperem millorar la nostra actual representació a l'Ajuntament».

Un parell de minuts és el que ha tardat José Vicente Agustí (de Podem Puçol) a votar en la mateixa taula. En la seua primera vegada com a cap de llista, Xevi (com preferix que li criden) es mostra esperançat però caut: «Hem fet una campanya dins de les nostres possibilitats econòmiques, però diferent de la resta de partits, amb un aire més juvenil. Després de passar la quarantena fora de l'equip de Govern, confiem a traure representants i formar part del pròxim Govern d'esquerres en la població, per a continuar treballant com ja ho hem fet en l'actual legislatura».

A les 9.33 votava Rubén Vaquero (de Ciudadanos), també en una taula de Martínez Coll, i després de depositar els seus sobres ha destacat que «hem fet bé la campanya i això se suma al treball que hem fet en estos quatre anys, per la qual cosa esperem que es plasme en les urnes, on esperem pujar la nostra actual representació municipal».

Paz Carceller (candidata del Partit Popular), depositava els seus vots a les 10.29 hores en l'Espai Social La Barraca. Per a esta veterana de la política local, que ja ha estat tant en l'equip de Govern com en l'oposició en les últimes dues legislatures: «l'important és la tranquil·litat amb què ha transcorregut tot, amb la sensació del treball ben fet i la satisfacció per un gran equip que ha treballat dur. Si has fet les coses bé, tens un bon equip i un projecte, saps que sales a guanyar… i després és el poble el que decidix».

Alberto de Jesús (candidat a l'Alcaldia per Vox) debuta en política local i, després de depositar els seus vots en les urnes a les 11.52 hores, en el col·legi públic Bisbe Hervàs, ha explicat: «Hem treballat en positiu, de forma neta i responsable, per la qual cosa ja hem obtingut l'acceptació dels veïns del poble. Som un partit transversal i liberal que ha aconseguit canviar eixos murmuris inicials que hi havia cap a nosaltres. Estem per a ajudar i treballar pel poble… encara que tot serà una incògnita fins a saber el resultat final».

A les 11.59, també en el col·legi Bisbe Hervàs, ha votat Enric Esteve (de Compromís). Un home que coneix bé l'Ajuntament de Puçol, perquè en diferents legislatures ha sigut assessor, regidor en l'oposició, part de l'equip de Govern i fins i tot dos anys alcalde, qui ha destacat: «Ha sigut una campanya neta i tranquil·la, en la qual ha predominat el respecte, i això és alguna cosa que cal agrair a tots els partits. Quant al nostre programa, hem apostat per parlar en positiu, recordar la labor que hem fet en l'equip de Govern i el que encara podem fer. Esperem millorar el nostre resultat de les últimes municipals».

El tercer candidat a l'Alcaldia a votar en el mateix col·legi públic, a les 12.15 hores, ha sigut Juanjo Manzaneque (d'Esquerra Unida). En l'última legislatura ha format part de l'equip de Govern d'esquerres (al costat del PSOE i Compromís) i aposta per mantindre un govern local progressista: «És complicat, però esperem repetir com a mínim amb un regidor, la qual cosa significaria que els veïns reconeixen el nostre treball realitzat en els últims quatre anys. Pel que fa a la campanya, hem fet un treball similar al d'altres ocasions, repartint la publicitat perquè els veïns coneguen el nostre programa… encara que l'oratge ens va impedir repartir l'últim dia l'orxata que teníem preparada».

A les 13.02 depositava els seus vots José M. Babé, actual regidor de Pavalur que es presenta amb el nou partit Purp (Partit de les Urbanitzacions de Puçol). Malgrat la complicada campanya que han hagut de realitzar contrarellotge, perquè este partit nou es va crear a última hora, confia en les seues possibilitats: «Som els mateixos però amb un canvi de denominació, els nostres veïns coneixen els nostres projectes perquè portem diverses legislatures treballant perquè els veïns de les urbanitzacions tinguem els mateixos drets que la resta de la població. No obstant això, estem decebuts pels atacs que hem rebut del foc amic, de partits que considerem pròxims. Queda molt per fer ací, com el reasfaltat i el carril bici, per la qual cosa esperem continuar treballant a l'Ajuntament».

Si vols conéixer els resultats de les eleccions a Puçol, pots fer-ho en els enllaços següents:

Eleccions municipals en Puçol.

Eleccions europees en Puçol.

Informa i fotos: Sabín

fotos face

288-ana-gomez

26 Maig 2019
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres