Article d'Ara Puçol del mes de març: “La inacció de l'equip de Govern quant a habitatges socials”

Este és l'article d'ara Puçol de març, titulat La inacció de l'equip de Govern quant a habitatges socials. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

La inacció que demostra este equip de Govern en relació a l'habitatge social no té parangó. Des del mes d'octubre del 2017, Ara Puçol ve pressionant perquè funcione al nostre Ajuntament l'HabitatgeSocial, accions que van donar com a resultat un acord amb l'equip de Govern i signat per la nostra alcaldessa, on es comprometien a posar-les en funcionament en el termini de sis mesos.

Sabem que el nostre Ajuntament té 29 habitatges municipals en propietat, que es van adquirir amb la finalitat de dedicar-les a «habitatge social», i per a res s'està treballant per a cobrir eixa gran necessitat que Puçol pateix.

Amb la nostra insistència, aconseguim que el mes d'octubre del 2018 s'aprovara l'Ordenança que regula estos habitatges municipals, però poc (per no dir res) s'ha avançat en eixe camí. En el passat ple, després d'insistir en les nostres preguntes sobre este tema, se'ns va dir que s'anaven a dedicar, de la partida pressupostària destinada a aquest efecte (i que any rere any no es disposa d'ella), 20.000 € per a cadascuna dels quatre habitatges, que necessiten una adequació per a poder ser ocupades.

Ara Puçol, en el citat ple, va reprendre el tema preguntant a l'equip de Govern municipal sobre l'existència d'un control de les demandes d'estos habitatges pels veïns necessitats, de l'inici de procediments de verificació per part dels Serveis Socials municipals de les famílies sol·licitants o de les quals actualment les ocupen i de la resposta es dedueix que «res de res».

També preguntem pel concernent a l'inici dels procediments d'adjudicació, i de l'estudi del control dels habitatges que hui estan ocupades, per a veure si els inquilins o ocupants, compleixen amb els requisits que contempla l'Ordenança i amb això si procedia la seua renovació o no, i la resposta va ser similar a l'anterior.

La nostra bateria de preguntes va acabar qüestionant la més que necessària publicitat en els mitjans municipals de la possibilitat que té l'Ajuntament de pal·liar eixa necessitat apressant d'habitatge, donant-li publicitat a esta Ordenança i el seu procediment i ens trobem amb eixa mateixa desídia, que per a punts altres assumptes està marcant a este equip de Govern municipal.

Per tot això, volem fer costar al veïnatge esta deixadesa, desatenció, negligència, desgovern, desídia, el poc compromís per part de l'equip de Govern per a solucionar els problemes importants del nostre municipi i dels seus habitants, però sobretot denunciar públicament l'incompliment de l'acord signat amb Ara Puçol.

Una opinió d'Ara Puçol

 

04 abril 2019
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres