El 5 i el 10 d'abril, els veïns també decidixen el Puçol que volen per al futur

El divendres 5 i el dimecres 10 d'abril, a les 19 hores, en La Barraca, dues noves reunions dels veïns amb els responsables del PMUS (Pla de Mobilitat Urbana Sostenible). La primera jornada, celebrada el 18 de gener, es va dedicar a presentar el projecte i es van recollir propostes dels veïns. La segona, servirà per a donar a conéixer els objectius i línies estratègiques; mentre que la tercera, permetrà conéixer les propostes de l'empresa Idom, encarregada de dissenyar el pla.

A mitjan 2018, Puçol va començar a treballar en les mesures per a protegir el medi ambient, entre les quals s'inclouen reptes tan complexos com: reduir el canvi climàtic, disminuir els accidents del trànsit, rebaixar el soroll ambiental, millorar la qualitat de l'aire, potenciar el comerç en el nucli urbà enfront dels centres comercials allunyats, facilitar l'accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda i millorar els serveis d'autobús per a arribar a qualsevol població mitjançant el transport públic.

«Com a més tard, al novembre ha d'estar aprovat el pla que regirà la mobilitat a Puçol durant els pròxims deu anys», apunta Juanjo Manzaneque, regidor de Mobilitat Sostenible. «I no és un tema del qual puga passar cap ajuntament, perquè tindre el pla degudament elaborat és un requisit indispensable per a poder optar a qualsevol tipus de subvencions europees».

Amb l'objectiu de tindre el pla llest el novembre de 2019, s'ha dividit el treball en quatre etapes: definir la situació actual de Puçol, dissenyar objectius per al futur, proposar actuacions concretes i establir la cronologia del projecte.

Per a definir la situació actual, l'empresa Idom ha realitzat diferents enquestes als veïns i ha estudiat la quantitat de vehicles en punts clau (camí Mangraners, accés al by-pass i platja). Amb estes dades, ja es treballa en les tres etapes a cobrir en els pròxims mesos, «ja que en els pressupostos municipals de 2020 cal incloure partides econòmiques per a desenvolupar les mesures concretes del pla, una cosa imprescindible per a rebre subvencions dels fons FEDER europeus en els pròxims anys», finalitza Manzaneque.

El divendres 5 d'abril, Idom oferirà als veïns que assistisquen a la Barraca una definició dels objectius generals del PMUS, al mateix temps que es realitza un taller conjunt entre empresa i veïns sobre les línies estratègiques d'actuació.

La jornada del dimecres 10 d'abril permetrà als veïns assistents conéixer de primera mà quines són les propostes sobre mobilitat que potenciarà Puçol en els pròxims anys.

Tots els veïns estan convidats a participar, perquè definir el Puçol que vols per al futur és una tasca de tots… T'apuntes?

Informa: Sabín | Fotos: Sergio Maestro

184-primera-reunion-pmus-1

02 abril 2019
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres