Rubén Molero, entrenador de la Selecció Valenciana de futbol sala aleví

A la fi de 2018, la jugadora Lucía Garibo era convocada per la Selecció Valenciana femenina de futbol sala. El gener de 2019, Rubén Molero ha sigut el triat per la Federació Valenciana com a entrenador de la selecció Aleví. Un pas més en la llarga llista d'èxits del Club de Futbol Sala Puçol, que enguany té 15 equips entre totes les categories i continua sent una gran família que aposta, abans de res, per l'escola com a base dels seus èxits.

En 2011, una nova directiva va agafar les regnes del club i va apostar per el planter. En huit anys han aconseguit tindre equips en totes les categories, potenciar el futbol sala femení i projectar a jugadors i tècnics de «la família» cap a altres equips i fins i tot seleccions autonòmiques.

Quatre persones continuen sent la clau: Manolo Chulvi (el president), Pepa Deogracia (la gestora), Cristina Cháfer (l'animadora) i Rubén Molero (el director esportiu). Després de tants anys continuen sent amics, apostant per la gran família del futbol sala, repartint-se les tasques, amb l'objectiu de gaudir del futbol sala tots junts… i el que haja de vindre, ja arribarà.

I està arribant.

Després de convocatòries puntuals en temporades anteriors, en l'actual hi ha una mica més que jugadors, perquè Rubén Molero ja és el seleccionador autonòmic aleví i un dels jugadors de Puçol està en la seua llista.

Rubén es va iniciar als 8 anys en el futbol sala, amb Ginés, un nom mític del club local «amb qui vaig arribar a entrenar amb botes i vaquers, perquè volia aprofitar l'oportunitat, ja que la meua família no tenia diners per a inscriure'm en el futbol, que era més car», recorda.

No sempre va pensar com ara, de fet va passar uns mesos en l'equip cadet del Puig, encara que amb 14 anys va tornar per a quedar-se, primer com a jugador i des dels 17 anys com a entrenador de benjamins i alevins.

«Els meus amics ja entrenaven, jo els ajudava i era qüestió de temps que també em fera entrenador, una cosa que m'agrada molt, així que em vaig traure el títol de monitor amb 22 anys, vaig començar a gestionar per aquella època la part esportiva del club i, ja amb la nova directiva, tot ha sigut créixer any rere any».

Un creixement en quantitat, però també en qualitat.

Després d'un clínic a Sogorb, Rubén es va matricular a Xest i va aconseguir els tres nivells d'entrenador que allí s'estudien, per la qual cosa hui «sóc entrenador de la màxima categoria, al que he afegit cursos i una àmplia formació complementària».

Amb este bagatge entrena a Puçol a l'Aleví A i al Benjamí A, coordina l'escola, ha guanyat copes, lligues… i tant aparéixer en els lliuraments de premis ha tingut la seua recompensa amb la trucada per a la Selecció Valenciana: «però és un premi a tots, al club, perquè estem ací any rere any i comencem a comptar en aquest esport».

El 13 de gener va començar a entrenar, sempre els diumenges a la vesprada, després de jugar la seua corresponent jornada el dissabte (tant com jugador de l'equip sènior local com entrenant als equips aleví i benjamí). Primer va entrenar a Castelló, amb la preselecció de jugadors en l'àmbit de Comunitat, després a Alacant i finalment a València. Dirigeix entrenaments i, com a segon entrenador, és el responsable d'avaluar el nivell dels 16 jugadors i 4 porters amb els quals compte en l'actualitat, entre ells un de Puçol.

En l'horitzó està el Campionat d'Espanya que es juga del 10 al 14 d'abril a Catalunya i allí arribaran amb tot just uns pocs entrenaments, però aniràn a gaudir, a aprendre i a deixar el pavelló valencià el més alt possible.

«Per a nosaltres és un gran orgull, perquè qualsevol assoliment d'un dels nostres és un triomf de tots», confessa Pepa Deogracia, que sempre està al costat dels xics de la gran família que aconsegueixen destacar. «Per sort, tenim als pares molt involucrats, la directiva manté un bon rotllo impressionant i si no creixem més és perquè no hi ha més instal·lacions, confiem que aquest estiu, quan s'estiga llesta la nova pista coberta, puguem ampliar horaris d'entrenaments i fins i tot el nombre d'equips, perquè tenim llista d'espera».

A tots aquests col·laboradors cal sumar els patrocinadors, cadascun en la mesura de les seues possibilitats, però formen un ampli ventall que els permet hui dia tindre a l'equip sènior en la 3a divisió nacional, a un pas de la 2a-B on estan el Sogorb, Ibi o Alzira, i a dos passos dels grans equips valencians, com a Platges de Castelló o Alacant.

I darrere d'este sènior, altres 14 equips creixent amb un espill en el qual mirar-se.

Informa: Sabín | Fotos: Pepa Deogracia

fotos face

101-ruben-molero-7

26 Febrer 2019
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres