Article de Ciudadanos del mes de gener: «Les trompetes de Jericó del Partit Popular»

Este és l'article de Ciudadanos de gener, titulat Les trompetes de Jericó del Partido Popular. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Les trompetes de Jericó han començat a sonar i en breu derrocaran eixe mur infranquejable que, durant molts anys, ha semblat el Partido Popular, com ens descriu l'Antic Testament. Es creuen que la irrupció de Ciudadanos, i més recentment de Vox, és el vertader problema, quan tan sols és el símptoma de la malaltia. Són el fum del calder en el qual s'estan cuinant a foc.

La primera trompeta de Jericó va ser la percepció per part de la societat que els «casos aïllats» de corrupció tenien poc d'aïllats. Fa uns segles es deia que un esquirol podia creuar des de Gibraltar fins als Pirineus saltant d'arbre en arbre sense tocar el sòl. Perquè el Partido Popular l'ha aconseguit en ple segle XXI. Aqueix mateix esquirol pot aconseguir els quatre punts cardinals d'Espanya saltant de cas en cas de corrupció, també sense tocar el sòl.

La segona trompeta va ser la seua nefasta gestió. Encara que ens vulguen vendre «herències rebudes», la realitat és que el deute públic de l'Estat ha aconseguit xifres rècord durant els governs del PP, i que l'administració, lluny de l'aprimament promés, no ha fet més que engreixar i engreixar, fins a aconseguir el seu punt màxim d'ineficàcia.

La tercera trompeta va ser la seua absoluta deixadesa i improvisació en el greu problema territorial que patim a Espanya. L'anomenat «problema català» té molt a veure amb el Partido Popular i amb els seus «compadreos» amb el que ells deien el «nacionalisme moderat», expressió contradictòria en els seus propis termes. No existeixen els xenòfobs i els supremacistaslight. Ara s'esquincen les vestidures, com vaig portar de Camps, però d'aquelles pólvores vénen aquests fangs. No poden ser part de la solució els que, durant tants anys, han contribuït a alimentar-ho.

I parlant d'alimentació, no ens podem oblidar de la quarta trompeta, que és gravíssima pel seu simbolisme, que és la recent Operació Kitchen. Suposa filar encara més prim, utilitzar la corrupció dins de les institucions policials per a intentar ocultar la corrupció d'una persona (Bárcenas) perquè, mitjançant el robatori de proves, no destape més casos de corrupció que afecten la cúpula d'un partit podrit per la corrupció. Quàdruple corrupció en una sola operació, el mai vist. El pitjor és que el missatge que llancen a la societat és que prefereixen tapar la corrupció a la seua pròpia regeneració, que mai han fet ni tenen cap intenció de fer.

L'hecatombe electoral els aguaita. Al·legaran que els ciutadans no han sabut «entendre el seu missatge».

És exactament el contrari. Els han compresos perfectament.

Una opinió de Ciudadanos

25 Gener 2019
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres