Article d'Ara Puçol del mes de gener: «Cuidar-nos entre tots»

Este és l'article d'Ara Puçol de gener, titulat Cuidar-nos entre tots. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Després de la terrible crisi econòmica que ens va assotar en 2008 i els efectes de la qual encara continuen sent més que visibles i inqüestionables hui dia, hem vist com les polítiques conservadores que es van implantar van estripar qualsevol tipus de llaç social, desfent les nostres societats. Es van trencar totes les certeses sobre pensions, ocupació i precarietat, i es va implantar la llei del «Salve's qui puga» que, com sempre, ens perjudica els més humils, als de baix.

Més de deu anys després d'esta horrible crisi hem presenciat recentment com una força ultraconservadora ha entrat en el Parlament andalús; paradoxalment, una terra les gents de la qual han estat històricament maltractades pels defensors d'estes postures ideològiques reaccionàries. A més, poc després hem hagut d'assistir a com certs partits que es fan dir constitucionalistes i demòcrates no han tingut cap vergonya a pactar amb ella en comptes de fer-li un cordó sanitari que l'espentara a la marginalitat i a la residualitat.

Si estes forces polítiques reaccionàries apareixen és perquè prèviament les polítiques conservadores han fet un exercici de desorganització social. Per eixe motiu haurem de ser els progressistes els que haurem de tindre la capacitat de reconstruir la societat, substituint la llei de la selva que s'acarnissa amb els més febles per la cooperació, l'acord i la solidaritat. Només així li assecarem l'aigua al peix de l'extrema dreta.

Per a això, serà clau deixar clar als xenòfobs que se situen en contra dels més humils, del moviment feminista, del moviment LGTB o dels quals parlem altres llengües a més del castellà, que els anirà molt mal i que volem revalidar les alcaldies del canvi en 2019 perquè el període d'il·lusió, progrés i esperança que va començar a obrir-se l'any 2015 continue assentant-se per a atendre les demandes dels tradicionalment oblidats pels poders públics.

Per a això, serà crucial que al maig d'enguany les urnes s'òmpliguen de vots i ningú es quede a casa. Participar serà més important que mai perquè pot ser que en les pròximes eleccions ens juguem la dècada vinent.

L'única palanca capaç de detindre a l'extrema dreta és eixa voluntat de fer-nos responsables els uns dels altres, teixint llaços, fent comunitat i cuidant-nos entre tots. Tant de bo siguem capaços d'activar eixa palanca entre totes i tots en 2019.

Una opinió d'Ara Puçol

24 Gener 2019
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres