Article d'Ara Puçol del mes de desembre: “Obres de canvi del col·legi Bisbe Hervàs”

Este és l'article d'Ara Puçol de desembre, titulat Obres de canvi del col·legi Bisbe Hervàs. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

La Diputació de València va concedir al col·legi Bisbe Hervàs una subvenció per al canvi massiu de portes i finestres.

Després de molts endarreriments injustificats que han fet perillar esta subvenció, es va començar l'obra el 4 d'octubre, quan s'havia de realitzar en els mesos de juliol i agost aprofitant que no hi ha classes. Disposant de dos mesos per a dur-la a terme. Per motius desconeguts, l'obra es va endarrerir, perdent un temps que era necessari per a evitar que els treballs es realitzen estant els menors en classe.

Des de la direcció del col·legi ens van fer arribar el seu malestar amb l'empresa per no complir les condicions, els pares i mares dels alumnes estaven preocupats per la seguretat dels seus fills i la directora del centre ha tingut diversos encontronazos amb els treballadors de l'empresa per la falta de seguretat que observava en el centre escolar.

L'última reunió mantinguda va ser un despropòsit lamentable en el qual es va veure realment que els perjudicats són els menors. La senyora alcaldessa, en un acte de llavar la mala gestió feta fins ara en aquest tema, va començar a llegir les dates en les quals s'havien anat produint els diferents anuncis de la ja citada obra i va atribuir el retard al fet que: «els temps en l'administració són així».

Després dels atacs dels allí congregats demanant explicacions l'única opció que se'ls va ocórrer va ser anar tirant-se les culpes els uns als altres fins que… va saltar la llebre i la culpa era del coordinador de seguretat (que depén de l'Ajuntament) el més curiós que davant les preguntes de qui era, l'única cosa que van aclarir és que: «es diu Juan, un xic alt»; ningú l'ha vist en l'obra, però això sí, han parlat per telèfon amb ell.

Posarem l'ull en qui és el responsable final d'esta obra, El saben vostés? Doncs sí, l'Ajuntament i quina coordinació, gestió i seguiment ha tingut? Exacte, cap. Paraules aquestes allí mateix; al tècnic responsable de supervisar que les obres es dugueren a terme dins del termini i en la forma escaient només ho han vist una o dues vegades i que la comunicació amb els gestors de l'ajuntament ha sigut sol de paraula.

Acabada la reunió demanem una visita a les obres a la directora, vam poder veure in situ l'estat d'aquestes, la preocupació ha anat a majors en comprovar que no estaran acabades per a la data prevista, la perillositat per als alumnes de certes aules a mig acabar i el nerviosisme de la directora del centre.

En resum: un caos total per part de l'empresa constructora, una falta de coordinació del director del projecte, una falta de seguiment dels serveis tècnics de l'ajuntament, una falta d'inspecció per part del coordinador de salut i una deixadesa per part dels gestors polítics.

Lamentable la gestió (o falta d'ella) de l'equip de Govern en aquest tema tan delicat.

Des d'Ara Puçol volem donar les gràcies a Silvia, la directora del col·legi Bisbe Hervàs, per atendre'ns amablement i ensenyar-nos les instal·lacions, donar tot el nostre suport a la direcció d'este col·legi, al claustre de professors, a l'AMPA, als pares i mares dels alumnes allí escolaritzats i dir-los que estem a la seua disposició per a qualsevol cosa que necessiten.

Una opinió d'Ara Puçol

21 Desembre 2018
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres