El WhatsApp municipal, una eina molt útil en situacions d'emergència

Amb l'entrada en vigor de la Llei de Protecció de Dades, l'1 de juny es posava en marxa el WhatsApp És Puçol, un servei municipal per a arribar directament als mòbils dels veïns amb agenda d'actes, avisos d'emergències i informació d'interés general. En tot just 6 mesos, aquest nou servei d'informació municipal ja ha aconseguit 2.000 veïns inscrits, que han sol·licitat participar amb dos passos molt senzills: emmagatzemar el número 610 177 900 en la seua llista de contactes i enviar un whatsapp a aquest número amb la paraula «alta».

El 16 de novembre, el WhatsApp municipal va emetre entorn de 15.000 missatges individuals als veïns subscrits a aquest servei municipal. És més, en començar el dia hi havia 1.650 usuaris i al llarg del dia es van realitzar 150 altes.

La situació es va repetir durant el llarg cap de setmana, confirmant que el missatge directe a través del WhatsApp és l'eina preferida pels veïns per a mantindre's informats en casos de situacions d'emergència. A la fi de novembre, aquest servei municipal ja compta amb 2.000 veïns subscrits.

«En moments de pluges o situacions d'emergència és quan els veïns es decideixen a inscriure's en aquest servei gratuït que normalment envia un parell de missatges al dia, quasi sempre recordant actes que se celebraran pròximament», apunta l'alcaldessa Lola Sánchez, responsable del Departament de Comunicació, que és l'encarregat del WhatsApp municipal. «Només a vegades com aquestes dates, amb pluges abundants, es realitzen enviaments continuats avisant de talls de trànsit, suspensió d'actes previstos o qualsevol altra emergència… i això els veïns ho agraeixen, per seguretat i perquè a més eviten desplaçaments innecessaris. És un servei que en tot just sis mesos s'ha convertit en una eina clau per a estar al dia de què passa a Puçol».

El servei el gestiona el Departament de Comunicació a través de WhatApp web, una eina que facilita en enviament d'informació a través de llistes de difusió amb un màxim de 250 inscrits en cada llistat. Fàcil, còmode i gratuït.

Com a norma, diàriament s'envia un parell de missatges acompanyats d'una il·lustració, normalment són actes pròxims als que es convida als veïns a participar, per la qual cosa s'inclouen cartells amb la informació bàsica, a més del text informatiu: cinema, teatre, esdeveniments musicals, terminis d'inscripció per a activitats i qualsevol esdeveniment programat en la població.

«L'únic requisit que es demana als veïns és que no envien missatges a aquest compte perquè contestar a 2.000 persones és una bogeria. Es tracta de rebre informació útil en el mòbil. Per a enviar propostes, sol·licituds, queixes o inscripcions a activitats estan habilitats altres mitjans municipals, com la seu electrònica, les xarxes socials o la pàgina web municipal», finalitza l'alcaldessa.

Si t'interessa estar al dia és molt fàcil: guardes el número 610 177 900 en la teua llista de contactes i envies un whatsapp amb la paraula «alta».

Informa: Sabín | Cartell: Sento Pascual | Fotos: SergioMaestro

765-barranco-inundado-por-lluvias

10 Desembre 2018
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres