Article de Ciudadanos del mes d'octubre: “No ens mereixem això”

Este és l'article de Ciudadanos d'octubre, titulat No ens mereixem això. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Bon dia, ciutadans.

En el nostre últim ple s'ha tornat a fregar el ridícul una vegada més… i ja hem perdut el compte.

El nostre partit Ciudadanos va realitzar per registre d'entrada (com així indica el Reglament Orgànic) una esmena a una proposta de Compromís, partit amb el qual tenim moltes diferències ideològiques, com vostés saben, però si una proposta té bona intenció en benefici els habitants de Puçol, nosaltres sempre la donarem suport, perquè som persones objectives i diligents.

En este cas la intenció era bona encara que gens efectiva: Compromís demanava que es modificara l'Ordenança Fiscal de la taxa per utilització privativa del domini públic; perquè ens entenguem, volia que en aquesta ordenança constaren les reclamacions que poden realitzar, segons la llei, els comerços afectats per les obres de Molí de Vent. Cosa que ja contempla la llei, encara que en principi no se solucionava el problema ja que qui no llija l'ordenança tampoc seria conscient

Nosaltres afegim un punt (el número 5) a la petició de Compromís i deia així: «5) L'Ajuntament de Puçol notifique als possibles afectats per aquesta obra, informant-los de les possibles deduccions tributàries que els poguera pertànyer i la manera de reclamar-les». Aquest punt sí que feia efectiva la proposta de Compromís.

Com és habitual, el PP va votar en contra de Ciudadanos. En esta ocasió la portaveu del PP va declarar que votarien a favor del que diguera l'equip de govern! Sense més explicació... A favor de l'equip al qual acaben de reprovar a la seua alcaldessa. Com menys curiós. Quin mal li fa a Puçol eixa proposta? Molt incoherent la postura de PP, que finalment es va abstindre per a no quedar en ridícul amb els afectats.

Més tard va vindre l'escàndol... en una proposta que no semblava tindre major transcendència, ja que cap partit excepte el nostre va preguntar res en comissió informativa. El ple va desembocar en una discussió tal que va caldre suspendre'l durant uns minuts, cosa que d'altra banda no hauria d'haver-se produït, com bé diu el Reglament Orgànic.

La proposta era aprovar inicialment l'Ordenança reguladora dels requisits d'accés, permanència i procediment d'adjudicació i règim d'ús d'habitatges municipals. Una ordenança que ve a solucionar una morositat de prop de 300.000 euros i que cap partit —dels quals han estat al front del Govern de Puçol— ha sabut solucionar fins ara. I que, com bé va dir el secretari, la responsabilitat recau ja sobre els polítics i no en els tècnics.

Finalment, Compromís i PP van aconseguir apartar una part de l'ordenança: la disposició transitòria, que disposa renovar els contractes si estigueren al corrent del pagament (2 o 3 persones) amb l'antic format de lloguer… Com podem comprovar, una cosa molt greu (irònic). Però sobretot el que volien mostrar era la feblesa de l'equip de Govern, eixa era la finalitat de les seues protestes.

Un equip de Govern tan feble que va haver de plegar i donar el seu vistiplau davant els atacs de Compromís i Partit Popular, que semblen ara estar molt units i disposats a convertir el que queda de legislatura en un via crucis per a PSOE... És el que té estar en clara minoria.

L'única decisió que cap, si es vol recuperar una mica dels diners que s'ha deixat prescriure, és emprendre accions judicials, caiga qui caiga. Per a això no fa falta veure cap informe tècnic. Cap partit dels quals han governat Puçol, ni PP, ni PSOE, ni Compromís, ni Esquerra Unida, cap va fer res per a solucionar este problema que podria implicar conseqüències judicials per a estos gestors que no van actuar com es devia en el passat i que van deixar prescriure aquestes sumes de diners que és de tots.

No oblidem que el Partit Popular es troba immers en una altra investigació per deixar prescriure (per inacció) uns altres prop de 300.000 euros de danys que l'empresa Dulce Hola va originar en els desguassos públics de la nostra localitat.

No ens mereixem això.

Una opinió de Ciudadanos

07 Desembre 2018
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres