Article d'Ara Puçol del mes d'octubre: “Ordenança Reguladora dels Habitatges Municipals”

Este és l'article d'Ara Puçol d'octubre, titulat Ordenança Reguladora dels Habitatges Municipals. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Per fi, en el ple d'octubre, l'Ordenança Reguladora dels Habitatges Municipals, encara que amb 6 mesos de retard i no sens falta de polèmica, es va aprovar l'ordenança que les gestionarà.

Després de tractar diversos punts, es va arribar al debat per a l'aprovació, o no, de la primera Ordenança que regularà els habitatges propietat de l'Ajuntament de Puçol. Cosa que s'hauria d'haver fet des del primer moment de la seua adquisició, ja que fins ara han sigut adjudicades amb un simple informe de Benestar Social i no sempre hi ha hagut un seguiment de la situació de les famílies adjudicatàries. Aquest mal funcionament ha portat a generar un deute, a les arques municipals, de quasi 300.000 €.

En el calorós debat, el posicionament del Partit Popular era deixar l'Ordenança damunt de la taula durant un mes més, realitzar una junta de portaveus prèvia i portar-la de nou al ple del mes de Novembre, en cas contrari no la votarien. Compromís el mateix, entossudits a votar en contra, si no se'ls entregava l'informe jurídic que contempla la Disposició Transitòria, on s'aclarira la conducta sobre els habitatges que ara mateix estan ocupades; davant la indefinició del vot, el portaveu de Compromís va demanar un recés de 5 minuts, per a intentar consensuar amb la resta dels portaveus de l'oposició, que es votara NO a l'aprovació de l'Ordenança.

En el corredor les postures van seguir igual, PP i Compromís intentant convéncer a la resta, per a emetre el vot negatiu, portar-la de nou al novembre, i aleshores ja veuríem què passava.

Finalment es va posar una mica de seny, gràcies a la intervenció del regidor d'Ara Puçol, veient, que amb els vots del PP i Compromis l'ordenança seria tombada, va consensuar el realitzar una esmena “in voce”, per a la retirada de la citada Disposició Transitòria per part de l'Equip de Govern i així poder votar tots a favor. Aquesta proposta va ser acceptada per tots els grups polítics, a falta només de l'Equip de Govern.

A la proposta de deixar l'ordenança per al mes següent, la regidora d'urbanisme i a l'alcaldessa es negaven. Ja en l'entrada al saló de plens, el nostre regidor li va oferir a l'Equip de Govern el pacte que havia aconseguit amb els portaveus de l'oposició, estos el van debatre i en reprendre el ple es va aconseguir per unanimitat, la tan desitjada aprovació de l'Ordenança Reguladora dels Habitatges Municipals, amb la retirada la Disposició Transitòria conflictiva.

Sent coherents amb els nostres ideals, pensem que seria un endarreriment deixar un mes més sense aprovar la citada ordenança, ja que els perjudicats serien els veïns més necessitats de Puçol.

Una opinió d'Ara Puçol

07 Desembre 2018
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres