Puçol, municipi pioner en el treball amb famílies en situació de risc

El 16 de novembre, l'Ajuntament de Puçol va presentar el seu Protocol d'Actuacions davant situacions de risc en la infància i l'adolescència. A l'acte van acudir representants de la Mancomunitat de l'Horta Nord i d'altres municipis de la província, ja que Puçol és pioner en una línia de treball que, després de ser aprovada per unanimitat en el ple, desembocarà al començament de 2019 en la creació de la Comissió de Protecció.

Des d'octubre de 2015, amb l'aprovació de la Llei 39/2015, els ajuntaments són els responsables de realitzar la declaració de situació de risc d'un menor. No obstant això, l'aplicació pràctica de la Llei està sent procés costós per a totes les administracions públiques.

«A nivell mancomunal som pioners en el disseny del protocol i l'actuació posterior, per això altres poblacions han vingut a prendre nota del nostre model de treball», afirma Sara Faubel, educadora social responsable de l'Àrea del Menor a l'Ajuntament de Puçol. «El prioritari és que el menor estiga bé, per això usem tots els recursos a la nostra disposició perquè el menor no isca de la seua família, i quan això no és possible llavors l'Ajuntament ha de realitzar la declaració de risc i prendre mesures».

Unes mesures que a partir de 2019 comptaran amb la Comissió de Protecció, formada per cossos de seguretat, serveis sanitaris, serveis socials i aquells professionals que hagen treballat amb la família en qüestió.

Amb la nova Llei, el problema també afecta a tots els ciutadans perquè «hui qualsevol veí que conega un menor en situació de risc, ha de realitzar una compareixença per a donar a conéixer la situació, la qual cosa no és el mateix que una denúncia, però ha de col·laborar».

Informa: Sabín | Fotos: Sergio Maestro

fotos face

768-presentacion-protocolo-2

 

03 Desembre 2018
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres