Carlos Huertas, per fi en la Selecció Espanyola de parakarate

Des que a la fi de 2017 el seu entrenador Pepe Claramunt va plantejar que ja era hora de competir en la nova disciplina de parakarate, la trajectòria del jove Carlos Huertas ha sigut meteòrica: des del subcampionat nacional al març a Sevilla a formar part de la Selecció Nacional que al novembre disputa el Campionat del Món a Madrid… i en l'horitzó la possibilitat que el parakarate siga disciplina olímpica molt ràpid.

Quan el mes de juny passat l'alcaldessa Lola Sánchez entregava a Carlos Huertas un diploma com a reconeixement a la seua trajectòria i, sobretot, al seu afany de superació, aquest ja va manifestar que el seu primer objectiu era arribar a la Selecció Espanyola i, el segon, representar a Espanya en les Olimpíades de Tòquio… encara que per a això primer el parakarate ha de ser disciplina olímpica, una cosa que encara no està del tot clar.

«Carlos va començar a fer karate a l'edat de quatre anys, per recomanació mèdica, ja que tenia problemes de coordinació i no era capaç de fer salts amb les dues cames alhora», recorda el seu entrenador Pepe Claramunt, l'home que ha guiat els seus passos durant més de vint anys i ara, junts, gaudeixen del reconeixement al treball ben fet i a l'afany de superació constant de Carlos.

Després d'anys competint en les diferents categories de karate, sempre amb bons resultats, l'entrada en vigor del parakarate li va permetre uns mesos després començar a competir en la nova disciplina… i a partir d'ací no s'ha baixat del podi.

Al març d'enguany, a Sevilla, subcampió d'Espanya, encara que empatat pràcticament amb el campió. Una diferència mínima però que no li va permetre paratleta de Puçol acudir al Campionat d'Europa, «perquè només el campió d'Espanya podia acudir a la cita europea», recorda el jove Carlos Huertas.

Però sí que va entrar en la Lliga que se celebra en l'àmbit nacional, amb tres proves en diferents províncies espanyoles: va estar a Àvila, al setembre, i va quedar en tercera posició.

«Després, a l'octubre, Carlos va participar en el Campionat Autonòmic, celebrat a València, on es va proclamar campió», apunta Pepe. «I al mateix temps va arribar la citació de la Selecció Espanyola per a representar al nostre país al novembre, en el Campionat del Món que se celebra enguany a Madrid».

I les dates s'acumulen en l'agenda del jove parakarateka, perquè ja té una altra cita confirmada: al gener del pròxim any acudeix al nou Campionat d'Espanya, aquesta vegada a Madrid, representant a València per la seua condició de campió autonòmic.

«La selecció s'ha fixat en ell i Carlos ja està amb els grans d'Espanya», finalitza el seu entrenador. «És el reconeixement a molts anys de capacitat de sacrifici i superació, perquè per a qualsevol atleta de primer nivell entrenar suposa un esforç enorme, però per a un parakarateka suposa un esforç addicional. La sort és que ell mai es dóna per vençut i ara arriba el moment de gaudir del seu gran treball».

Un moment que Carlos gaudeix com un xiquet. «Em sent famós i aspire a ser campió del món i a disputar les olimpíades», assegura amb un somriure. «I em sent feliç perquè tota la meua família em dóna suport. Sobretot la meua mare, que sempre m'acompanya a totes les competicions».

Una mare, María José Ruiz, que es desfà en paraules d'elogi per a l'entrenador que ha cregut sempre en el seu fill, però que al mateix temps també sap que els viatges i les competicions no han fet més que començar.

Informa: Sabín | Fotos: Federació Espanyola de Karate i Sabín

fotos face717-carlos-huertas-y-pepe-claramunt-1

07 Novembre 2018
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres