El Quijote guanya la 8a Ruta de la Tapa mentre l'Agrupació de Penyes estudia iniciar una nova fase

El 14 de setembre, l'Agrupació de Penyes va realitzar el recompte de la votació popular de la 8a Ruta de la Tapa, que enguany ha guanyat El Quijote amb 290, seguit de Mel de Caramel amb 216 i Durango amb 200 vots. L'acte va comptar amb la presència de representants dels festers, de l'Ajuntament i nombrosos components de les penyes. A continuació, es va realitzar el sorteig entre tots els participants dels 116 premis cedits pels patrocinadors de la ruta.

«Amb els locals que he parlat fins ara, s'ha notat un descens respecte a edicions anteriors, però la Ruta de la Tapa continua sent imprescindible en les festes i els patrocinadors estan satisfets per la distribució dels seus productes», reflexiona Pepe Gallego, creador de la ruta. «Però ha arribat el moment d'asseure's i plantejar-se seriosament el futur, perquè ja no estem al nivell que teníem fa un parell d'anys».

Mentre els seus companys de l'Agrupació de Penyes organitzen els vots, Pepe mostra símptomes de cansament. El vaivé propi de tot projecte arriba la seua tercera fase, com ell mateix reconeix: «La primera va ser l'inici, quan faltava donar-se a conéixer i havia de créixer; la segona va ser el punt àlgid, quant a locals i públic assistent; i ara, en la tercera, hi ha menys cues, menys locals i cal estudiar si el model ha de continuar igual o hem de buscar altres fórmules».

Amb la tranquil·litat que patrocinadors i distribuïdors se senten plenament satisfets amb la Ruta de la Tapa Vila de Puçol, però amb els dubtes que genera el saber que el públic de la 5a i 6a edició ja no s'ha aconseguit en aquests dos últims anys, les penyes han de parlar amb els uns i els altres abans de prendre decisions: uns demanen que hi hagen dos caps de setmana, uns altres que només un, alguns apunten a centrar-ho en un espai únic, uns altres que l'horari es limite…

Cadascun té les seues pròpies idees de com ha de ser el futur de la ruta, encara que a Pepe el que li dol és que algun local no haja sigut fidel als compromisos que se li demanen des de l'organització: «hem vist locals que es quedaven sense tapes el primer cap de setmana i uns altres que no havien penjat els cartells, que no anunciaven la imatge corporativa de la ruta i aquests detalls afecten la imatge general de tots».

Una imatge per la qual l'Agrupació de Penyes treballa tot l'any, buscant patrocinadors privats, negociant amb diferents administracions públiques, mantenint-se com la ruta amb més bars participants en tota la Comunitat Valenciana i això que Puçol és un poble amb molts menys habitants que altres ciutats que organitzen jornades de tapeo: «però ser un poble té l'avantatge de moure't a peu per una zona i poder sopar prenent unes tapes en tres o quatre locals propers, alguna cosa difícil en ciutats més grans».

Malgrat tot, Pepe continua veient el costat positiu, encara que enguany se li veu més cansat que en edicions anteriors. Aspira a la professionalitat en totes les fases de la ruta, des del disseny de la publicitat i la promoció en diferents mitjans, a l'atenció a tots els clients, «sobretot els caps de setmana, en què han vingut molts seguidors d'altres poblacions i no en tots els locals s'han trobat el mateix nivell de tapes ni d'atenció al públic».

La 8a Ruta de la Tapa s'acosta al seu final. El Quijote, Mel de Caramel i Durango han sigut les tapes més votades. Un total de 116 veïns rebran a l'octubre els regals cedits pels patrocinadors. I l'Agrupació de Penyes prepara les seues festes… mentre arriba el moment d'asseure's amb tots els col·laboradors i fer autocrítica: una trobada en la tercera fase que ha de servir per al renàixer en 2019.

Informa i fotos: Sabín

648-recuento-ruta-tapa-3

02 Octubre 2018
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres