Previsió per al 7 de setembre, dia del bou a Puçol: grans ramaderies… i pluges

El passat 26 d'agost, la Comissió del 7 de setembre presentava en l’Espai Social La Barraca els cartells per a les seues dues jornades taurines, el 7 i el 15 de setembre. Partido de Resina, Antonio Bañuelos, Domingo Hernández, Víctor i Marín, José Cruz i Alt Palància són les ramaderies triades per a aquestes dates. El dia gran del bou a Puçol començarà a la 8 del matí amb el «encierro», a les 5 de la vesprada la baixada de caixons, seguida de les desencaixonades de quatre bous i, a mitjanit, les embolades.

L'expert taurí Alfonso Ávila va ser l'encarregat de conduir l'acte de presentació dels cartells, que va comptar amb la presència del president de la comissió, José Sánchez Antoni, del regidor Juan Miguel Bayarri i de nombrós públic que es va acostar el diumenge vesprada a la Barraca per a conéixer els exemplars que recorreran els carrers de Puçol el 7 i el 15 de setembre.

Després de la projecció d'un vídeo resumen de la jornada taurina del 23 de juny (festivitat de Sant Joan, l'altre dia que organitza els festejos la Comissió del 7 de setembre), els assistents van explicar algunes de les característiques dels bous triats, amb especial atenció als encastes i la trajectòria de cada ramaderia (gentilesa d'Ávila, expert en la matèria).

Per a finalitzar, un vídeo amb les imatges dels bous i un lleuger piscolabis van posar el punt final a la «teoria».

La «pràctica» comença el divendres 7 de setembre, a les 8.00, amb el «encierro» pels carrers del barri antic, amb eixida des del carrer Barreres, baixaran pel carrer Sant Miquel i directes al rotlle situat al carrer Palau. Si l'horari es compleix, dues desencaixonades matinals (en els carrers Dels Horts i Sant Vicent) posaran fi a la primera part de la jornada.

A la vesprada, concentració de penyes en l'avinguda València a les 17 hores, per a realitzar la baixada de caixons per l'avinguda i el carrer Sant Joan, amb punt final en la plaça Joan de Ribera, on a les 18.30 hores comencen les quatre desencaixonades.

A mitjanit, embolades en la plaça Pío XII, darrere de l'Ajuntament, dels bous desencaixonats a la vesprada.

Tot això amb un ull posat en el cel, perquè les previsions meteorològiques anuncien pluja per al 7 de setembre

fotos face

601-carteles-taurinos-1

 

06 Setembre 2018
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres