La primera Setmana Taurina comença amb una correguda de jònecs de Juan Àvila

La primera Setmana Taurina comença amb una correguda de jònecs de Juan Àvila

 

El públic, protagonista de la setmana

Del 25 al 29 de juny l'Associació de Penyes Taurines, en col·laboració amb l'Ajuntament de Puçol, ha organitzat la Setmana Taurina que, en la seua primera edició ha sigut enfocada com un concurs de ramaderies.

No obstant, la setmana va tindre un aperitiu. Va ser el dia 24 de juny, Sant Joan, patró del municipi, en el qual les penyes van organitzar una sessió taurina mixta: mitat toreig de capa, mitat festeig popular. La vesprada es va desenvolupar davall una forta calor, a pesar de la qual cosa el públic va acudir en massa disposat a passar-s'ho en gran en un recinte portàtil que feia anys que no es veia a Puçol.

A les set de la vesprada, i vestit de curt, feia el entrada en comitiva el torejador de jònecs local Juan Àvila, acompanyat de la seua quadrilla habitual: José Luis Ortiz, Vicente Peris, Jaime Izquierdo i Juan José Amores.

El torejador de jònecs s'enfrontava a dos jònecs de la ramaderia gaditana de Marcos Núñez, que estaven ben presentats, encara que estos dos van caminar escassos de forces. El primer era més xicotet, però amb més mobilitat. El segon, de més pes, va oferir en canvi menys dinamisme.

En general, Juan Àvila va estar per damunt dels seus oponents, molt voluntariós i amb unes ganes enormes d'agradar als seus paisans, que esperen d'ell que arribe al màxim alt, sempre recolzat per eixa incansable penya que li seguix a totes parts i presidix Vicente Medina.

La vesprada del 24 de juny era la primera vegada que es podia vore torejar a Puçol al seu jove ídol, per la qual cosa la plaça va registrar una important entrada: per damunt dels 2.500 espectadors.

Al finalitzar el toreig es van muntar en l'arena els aparells necessaris per a la promesa jornada de ''bous al carrer'': piràmides, banc i entaulat van passar a ocupar el seu lloc en el centre de l'arena, mentres que el centre d'atenció era el ramader local, Jaime Bosch ''El Saliner'', que té la finca en la partida d'Els moros, en el terme de Sagunt. Seua era la responsabilitat d'obrir plaça.

Es van soltar tres vaquetes i un bou en puntes. Vaques que van eixir corredores i van posar en més d'un compromís als molts aficionats que es trobaven en la plaça. Inclús va haver dos lleus contratemps a causa de l'aglomeració de públic, encara que no van tindre conseqüències greus i, això sí, van servir per a fer riure els espectadors assistents.

Després de Juan Avila... vaques.

29 Juny 2003
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres