Quatre obres de l'Escola Municipal de Teatre per a acomiadar el curs

Els quatre grups de l'Escola Municipal de Teatre exhibixen les seues obres en la Casa de Cultura al juny: els dos grups d'alumnes més menuts, que treballen amb Azucena Cirilo, van estrenar el 7 de juny; per la seua part, adolescents i adults, sota la direcció d'Aitor Caballer, estrenen el dijous 14. A més, el grup d'adolescents prepara una adaptació de L’illa del tresor, segons la versió de Ramón Moreno, amb un objectiu addicional: exhibir-la en els Premis Buero de Teatre Jove el pròxim curs.

El dijous 7 de juny, els alumnes més joves de l'Escola Municipal de Teatre van realitzar la seua presentació pública amb les obres de finalització de curs en el saló d'actes de la Casa de Cultura, ambdues obres dirigides per la seua professora, Azucena Cirilo.

El grup infantil va interpretar una versió d'On viuen els monstres de Maurice Sendak, mentre que el grup preadolescent va pujar a l'escenari amb una obra original de creació col·lectiva, titulada La festa.

La segona jornada d'estrena, el 14 de juny, també en la Casa de Cultura, està reservada als grups d'adolescents i adults, que treballen sota la direcció d'Aitor Caballer i també oferixen una doble sessió: a les 18.30 hores, L'illa del tresor, una adaptació de la novel·la de Robert Louis Stevenson en la versió de l’autor valencià Ramón Moreno; i a les 20.00 hores, Prohibit suïcidar-se en primavera, basada en l'obra d'Alejandro Casona.

«El grup d'adults està format exclusivament per dones, moltes d'elles ja han treballat diversos anys en Huit Teatre i s'atrevixen amb projectes complexos», explica Aitor Caballer. «Per això s'ha plantejat una metàfora sobre la vida on el treball d'interpretació no és naturalista, sinó tot desenvolupat amb un aire molt teatral i simbòlic».

Però no és l'únic desafiament que s'han plantejat enguany els alumnes de l'escola. El grup d'adolescents, format per Neus, Nacho, José, Caterina, Carla i Herika s'ha atrevit a actualitzar el clàssic de Stevenson incloent dones en el món dels pirates (històricament un espai reservat a homes), per a la qual cosa han transformat alguns personatges (Jim és Jimena en esta versió) i han introduït referències anacròniques que remeten a l'actualitat.

«A més, este grup porta diversos cursos treballant molt bé, per la qual cosa esta versió de L’illa del tresor la portarem als premis Buero, sens dubte el certamen de teatre jove més important d'Espanya. Serà el desafiament més important per a l'escola i, si tot va bé, ens presentarem el pròxim curs», finalitza Aitor.

Els premis en homenatge a Buero Vallejo són un excel·lent trampolí per als joves autors i intèrprets… però arribar a ells és un llarg camí el primer esglaó del qual ja té data: dijous, 14 de juny, a les 18.30 hores, L'illa del tresor en la Casa de Cultura. Entrada gratuïta, naturalment.

Informa i fotos: Sabín

fotos face

fotos face

327-ensayo-escuela-teatro-2

 

13 Juny 2018
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres