Els veïns poden realitzar les seues donacions en l’institut fins el dia 27 amb motiu del mercat solidari

El mercat solidari de l'institut de Puçol té lloc el divendres 4 de maig en el centre educatiu i el dimarts 8 de maig en el mercat ambulant de la localitat. Al llarg del curs, l'alumnat ha elaborat productes i ha dut a terme una campanya de sensibilització. Els veïns poden donar productes no peribles en la consergeria fins al 27 d'abril. El centre col·labora enguany amb ASOM (Associació per a la Solidaritat amb el Món) i destina els diners arreplegats a l'adquisició de material escolar per a la daira sahariana d'Aguanit.

L'institut de la localitat, l'Ajuntament, l'Associació de Comerciants i Empresaris de Puçol (ACEP) i els veïns estan implicats en esta iniciativa que comprén nombroses activitats. Durant l'any escolar, l'alumnat de diferents nivells d'ESO ha elaborat diversos productes segons l'assignatura que cursaren.

En Biologia i Física i Química, han treballat en sabons i productes agrícoles, mentre que s’ha fet el propi amb camisetes i pilotes antiestrés en Educació Plàstica i Visual.

Durant algunes tutories i Iniciació a l'Activitat Emprenedora i Empresarial (IAEE) han fet manualitats i, des del departament de Biologia i Geologia, s'han dedicat a l'explotació d'un hort i procediran a la venda de productes durant els dies que se celebra el mercat. En esta àrea, també s'han centrat en la realització, edició i venda de manuals de jocs relacionats amb el medi ambient.

Així mateix, en la segona quinzena de març, es va iniciar la campanya de sensibilització i arreplega de productes. Es van realitzar activitats com xarrades informatives de professionals d'ASOM, el visionat i fòrum de pel·lícules i documentals en tutories, així com la confecció i exposició de murals i mapes conceptuals elaborats per l'alumnat de diferents grups i assignatures (Geografia i Història, Economia, Biologia…) que permeteren conéixer millor l'entorn natural i social del poble saharaui.

A més, ASOM també ha exposat fotos i documentació respecte d'això, i s'ha promogut el mercat solidari a través de cartells publicitaris, fullets i màrqueting digital elaborat per alumnes de 2n i 3r d'ESO d'IAEE amb l'assessorament del professorat dels departaments d'Economia, Castellà i Valencià.

Al seu torn, s'han emés cançons i missatges amb contingut solidari en castellà, francés, anglés i valencià a través de la megafonia del centre per a treballar-les després en classe. Els alumnes de 2n en Música i de diferents nivells en Francés han elaborat vídeos promocionals i de sensibilització.

Els professors, alumnes, pares, veïns, comerços i associacions poden participar la iniciativa per mitjà de la donació de productes no peribles en bon estat. La seua arreplega es realitza en la consergeria del centre fins al 27 d'abril. Durant eixe temps, l'alumnat de l'Equip de Convivència i Mediació participa en la venda d'articles de promoció i sensibilització respecte d'això.

El mercat solidari es desenvolupa el divendres 4 de maig en l'institut i el dimarts 8 de maig en el mercat ambulant. L'alumnat d'Economia de 1r de batxillerat gestiona l'arreplega de productes donats per a vendre'ls eixos dies a un preu raonable.

El projecte sorgix d'una proposta realitzada pel departament d'Economia on els alumnes de primer de batxillerat, sota la direcció i supervisió de la seua professora, són els encarregats d'organitzar i gestionar l'esdeveniment. La resta de departaments i grups d'alumnes del centre participen també activament tant en el desenvolupament de la campanya de sensibilització com en la donació i adquisició de productes.

Els fons que recapta el centre provenen de totes les activitats solidàries realitzades durant el curs i es van a destinar a finançar un projecte de cooperació internacional. Enguany col·laboren amb ASOM i els diners arreplegats es destinen a l'adquisició de material escolar per a la daira sahrauí d'Aguanit.

La iniciativa promou entre l'alumnat valors com la solidaritat, així com la responsabilitat humana i mediambiental. També té entre els seus objectius la millora de la seua autoestima, el reforç de les habilitats socials com l'empatia i l'assertivitat, l'aplicació de continguts estudiats en les diverses matèries i el treball de les competències educatives.

Informa: Nicolás D'Opazo | Fotos: Sabín

239-mercadillo-ies-3

17 abril 2018
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres