La Setmana Cultural Republicana amplia les seues activitats amb l'esport i el periodisme en «streaming»

El 13 d'abril comencen els actes culturals gratuïts organitzats per la Plataforma 14 d'Abril: Blasco Ibáñez, la Copa de futbol guanyada pel Llevant i el periodisme són els temes nous d'aquesta edició, que se sumen a les activitats ja tradicionals, com l'homenatge del 14 d'abril i les visites als cementeris de Paterna i Sagunt.

«A través de la cultura volem difondre els valors republicans», apunta Pepe Lucas, president de la Plataforma 14 d'Abril de Puçol. «No organitzem actes lúdics, sinó culturals. I no volem que ningú es quede sense conèixer-los, per açò engeguem enguany la possibilitat de seguir-los i de participar en directe a través de l'emissió en streaming pel nostre Facebook».

El streaming, una novetat d'aquesta edició, permetrà a tots els interessats gaudir en directe del col·loqui Mirada retrospectiva sobre el periodisme, que se celebra el dissabte 14, a les 18 hores, en el Sindicat Agrícola, amb la presència de l'eurodiputat Javier Couso, la periodista Rosa Solbes i l'advocat Antonio Montiel.

Abans d'aqueix moment històric per a la plataforma, la setmana comença amb un altre fet històric: la Copa de futbol guanyada durant la Guerra Civil pel Llevant, exhibida i comentada davant els alumnes de l'institut per Recaredo Agulló i una representació de l'equip granota, el dimecres 11 d'abril a les 13 hores.

L'exposició sobre Vicente Blasco Ibáñez s'exhibeix fins al 15 d'abril en l’Espai Social La Barraca, encara que el seu punt culminant és la presentació a càrrec del periodista José Camarillas, el divendres 13 a les 18.30 hores.

La setmana cultural es completa el dissabte 14 amb els homenatges del 14 d'abril, a les 12 hores en l'Ajuntament i a les 13 hores en la plaça Jacint Piquer.

«Per a finalitzar, també realitzarem les dues visites a cementeris que venim organitzant en els últims anys: el diumenge 15, caravana a Paterna; i el diumenge 29, marxa a peu al cementeri de Sagunt», finalitza el president. 

Informa i fotos: Sabín | Cartells: Plataforma 14 d'Abril

203-pepe-lucas

13 abril 2018
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres