L'exjugador de bàsquet Fernando Romay visita Caxton College

L'exjugador de bàsquet i medallista olímpic Fernando Romay va visitar el dimecres 11 d'abril el col·legi Caxton College i va fer les delícies d'alumnes i professors amb una xarrada emmarcada en el Dia Internacional de l'Esport destinada a estudiants de Primària i Secundària, on va parlar sobre la seua experiència com a esportista d'elit i sobre els valors que s'adquirixen a través de la pràctica de l'esport.

«Tots estem acostumats a centrar-nos únicament en l'èxit, i el sobrevalorem», va comentar Fernando Romay. «Però amb el temps les medalles s'arnen en les vitrines i de l'única cosa que et recordes és del camí que has traçat. Per això, vos recomane que li doneu més importància al camí que a l'interés per aconseguir l'èxit».

El sistema educatiu d'este col·legi britànic situat a Puçol promou l'educació integral dels seus alumnes. Per això, part fonamental del procés educatiu és el conjunt d'activitats culturals, esportives i artístiques que promouen els valors i qualitats personals. En este sentit, un dels actius més importants del col·legi és sens dubte el foment d'un estil de vida saludable i de la pràctica habitual de l'esport, a través de què es treballen «valors tan importants com el respecte, l'esforç, la superació, la solidaritat, el compromís, la camaraderia i el treball en equip», en paraules de Romay.

Així mateix, resulta fonamental destacar que la pràctica d'un esport durant l'etapa escolar, sovint, comporta una millora en el rendiment acadèmic i en l'assimilació d'hàbits i comportaments relacionats amb la higiene, l'alimentació, el civisme i la relació amb altres companys. Per a Romay, el que compta «no és només que es practique un esport reglat, sinó que es faça activitat física i que un es mantinga sempre il·lusionat per ser feliç, per aconseguir un camí fructífer i no sols s'obsessione per les medalles».

Durant la seua visita, l'exjugador de bàsquet va compartir nombroses experiències, anècdotes i vivències, a més de dur a terme un divertit taller de bàsquet destinat als alumnes del Club Esportiu de bàsquet i a aquells que practiquen este esport com a activitat extraescolar, en el que va mostrar la seua part més lúdica i va fer de la jornada una festa de l'esport amb tots els alumnes.

«Per a mi, l'assignatura d'Esport hauria d'anomenar-se Esport i Valors, ja que gràcies a una educació en valors, aconseguim ser persones més íntegres i millors», va concloure Romay qui es va acomiadar dels alumnes amb una frase tan contundent com els seus 2.13 m d'alçada: «Mai perdeu l'esperit esportiu».

Informa i fotos: Caxton College

246-romay-en-caxton-3

12 abril 2018
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres