Caxton College, primer col.legi cardiosaludable d'Espanya

Sport Pulse, especialista en la detecció de malalties cardiovasculars, realitza amb els alumnes del Club Esportiu de Caxton College dues jornades de proves per a evitar la mort sobtada cardíaca en l'esport entre xiquets i joves esportistes. Durant eixes sessions, desplaça a tot el seu equip d'especialistes en cardiologia esportiva, medicina general i personal d'infermeria fins al centre escolar situat a Puçol.

La primera jornada, a la que van assistir amb quaranta-nou integrants de l'escola de futbol de Caxton College, va tenir lloc divendres passat. Principalment, les proves a què es van sotmetre comprenien la realització d'un qüestionari previ per a conéixer els seus antecedents personals i familiars, una exploració física, un electrocardiograma i una monitorització electrocardiogràfica d'esforç.

Després d'esta primera revisió personalitzada, cada xiquet rebrà un informe amb una valoració final. Posteriorment seran els alumnes de l'escola d'atletisme i basquetbol els que visquen esta mateixa pràctica mèdica. En total, al voltant de cent alumnes passaran per les mans dels especialistes de Sport Pulse per a conéixer el seu estat de salut cardiovascular i evitar possibles riscos futurs.

L'objectiu d'estos exàmens és la detecció precoç de qualsevol tipus d'anomalia que puga afectar el cor dels joves esportistes per a evitar que a llarg termini es puga produir un cas de mort sobtada cardíaca entre els menors a partir de huit anys. Una situació freqüent a Espanya, ja que es produïx una defunció per esta causa cada tres dies, sent el 80% asimptomàtiques, i el 40% de les mateixes en menors de 18 anys.

La majoria dels futbolistes seleccionats pel Club Esportiu CaxtonCollege per a participar en estes jornades oscil·la al voltant dels 11 anys, ja que és llavors quan, en la gran majoria d'esports, els jugadors passen d'uns entrenaments enfocats al «joc» a altres més centrats en el rendiment i la competició. Els resultats obtinguts després del reconeixement també analitzen com actua el cor en estat d'excitació (durant un exercici físic) i avalua a posteriori com es recupera i torna al seu estat de calma, a la recerca d'alguna possible arítmia maligna.

En este sentit, un dels cardiòlegs esportius de l'equip mèdic de Sport Pulse, membre del Consell Superior d'Esports, assegura que «este control mèdic és molt més exhaustiu i eficient que els que solen passar els esportistes en les federacions o clubs».

Amb esta primera experiència clínica, Caxton College es convertix en un referent a escala estatal en el cuidat de la salut dels seus alumnes al realitzar diagnòstics que ajuden a prevenir la mort sobtada cardíaca en menors d'edat.

Informa: Caxton College | Fotos: Marcus Hofferer

197-caxton-biosaludable-1

15 Març 2018
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres