La Milotxa celebra les Falles amb un viatge per l'univers

L'escola infantil La Milotxa, un any més, se suma a la festa de les Falles. L'alumnat ha elaborat unes escultures d'acord amb el tema sobre el qual se centren els seus projectes d'este curs: l'univers. El dijous 15 es du a terme la plantà dels seus monuments fallers en el centre educatiu de Puçol i, el divendres 16, un matí ple d'activitats per a escolars amb música, danses valencianes i xocolatada amenitza l'espera de la cremà, que té lloc a les 12.30 hores.

La plantà de la falla, centrada en elements d'estudi de l'univers, és el dia 15. Qualsevol persona interessada pot visitar-la en el centre a les 13.45 i a les 16.45 hores.

Els monuments no se centren en el sistema solar, ja que combinen elements com el satèl·lit Sputnik, el cometa Halley, i inclús robots, alienígenes i platets voladors. «El ninot central és un coet», assenyala Rosana Bermúdez, cap d'estudis de La Milotxa.

El divendres 16, a les 9.30 hores, els escolars disfruten de la música de tabal i dolçaina. A les 10.15, xocolatada; i, a les 11.30, danses valencianes. En arribar el migdia, l'alumnat presencia una globotà. Per a acabar, a les 12.30 hores, cremà de la falla.

«L'escola treballa un mateix tema», indica el cap d'estudis en explicar que la idea de l'univers no es du a terme a escala d'aula o nivell, sinó que es treballa en tot el centre, conjuntament. «En Carnestoltes, l'alumnat es va disfressar de sistema solar i cada classe era un planeta», posa com a exemple.

Per a iniciar el projecte, «l'astrònom Amadeo Aznar va donar una xarrada en La Milotxa i vam realitzar una jornada d'observació solar, per a la qual va portar telescopis especials que permetien observar el sol sense danyar la vista».

A més, abans de Carnestoltes, «vam llogar un planetari portàtil que va vindre a l'escola i els xiquets van poder observar el contingut del sistema solar dins del mateix», afegeix Rosana.

El projecte sobre l'univers acaba quan arribe Pasqua, amb un contacontes de l'espai.

Informa: Nicolás D'Opazo | Fotos: Sabín

198-falla-milotxa-pasada-2

14 Març 2018
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres