Olimpíades del Bisbe Hervás: festa, suor i diplomes per a tots

Olimpíades del Bisbe Hervás: festa, suor i diplomes per a tots

 

Alumnes: proves de velocitat.

 

''Des de fa tres anys hem substituït la festa final de curs per unes Olimpíades esportives, d'esta forma aconseguim que no ens traguen els diners i, a més, els xiquets són els autèntics protagonistes de l'últim dia de classe''.

Amb la loquacitat que li caracteritza explica José Antonio Bayarri, professor de valencià del Bisbe Hervás, els motius que van impulsar a este col·legi públic a organitzar en el Poliesportiu Municipal una jornada matinal de fi de curs en què cada any competixen els alumnes d'Ensenyança Primària.

''És una competició per cursos, en proves com a longitud, altura, llançament de pes, 60 metres llisos, 150 metres, 1000 metres i relleus'' -detalla Mariajo Vivó, la profe d'anglés-. ''Per als xiquets és una manera de despedir el curs amb una activitat en què ells són els protagonistes''.

Protagonistes i interessats, perquè en el Bisbe Hervás, que aprofiten fins a l'últim dia de classe, encara que siga de forma lúdica, les Olimpíades estan orientades de forma que també servixen de resum per a l'assignatura de gimnàstica, una cosa que ens recorda Chimo, el professor d'educació física: ''també organitzem una setmana cultural i esta jornada esportiva és el punt i final a les activitats físiques que realitzem durant el tercer trimestre. De totes maneres, hui és un dia de molta calor i els està costant concentrar-se en les proves''.

Una calor que van sofrir no sols els 300 alumnes de Primària, sinó també tots els professors del centre, que participen gustosos en l'activitat... encara que no tenen inconvenient a buscar la protecció de les ombrel·les al costat de la línia de meta o en la taula de control.

Al costat d'ells, alguns exalumnes del centre i mares que, a pesar de la sufocant calor, disfruten exercint de capitans dels equips, mentres els professors es reserven el control de les proves... i les ombrel·les.

I si sempre es diu que l'important és participar, amb més raó en estes Olimpíades del Bisbe Hervás, on tots els alumnes tenen el seu diploma de participació, encara que, això sí, també es dóna una menció especial als tres primers de cada categoria... potser perquè al contemplar-la apegada en la seua habitació recorden que ''sens dubte, va ser una menció guanyada amb la suor del seu front''.

 

Professors al control... i baix les ombrel·les.

25 Juny 2003
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres