Crida, exposició del ninot i albaes: marató fallera el 24 de febrer

La pluja del 17 de febrer va obligar a retardar l'acte inicial del mes faller, la crida, per la qual cosa va caldre adaptar el programa d'actes i el dissabte 24 la vesprada va ser d'allò més completa: a les 18 hores, crida en la plaça de l'Ajuntament; a les 19, inauguració de l'exposició del ninot en La Barraca; i, per a finalitzar, la nit d’albaes, començant per l'Ajuntament i després visita als distints casals.

Igual que va succeir el passat any, la crida no es va realitzar des del balcó de l'edifici consistorial, un lloc que es queda xicotet quan parlem de tretze falleres per a parlar, a més dels seus acompanyants. Un escenari situat en la plaça va ser el lloc des del que es van dirigir als fallers i al públic assistent les representants d'Hostalets, Molí de Vent, Palau-La Torre, Picaio, Camí La Mar i l’Antiga Muralla, a més d'Amparo Castelló, la presidenta de la Junta Local Fallera, i l'alcaldessa Lola Sánchez, que va ser l'encarregada de tancar el torn d'intervencions.

L'exposició del ninot es va inaugurar el dissabte 24 en l'Espai Social La Barraca i va servir, com és habitual en estos casos, per a conéixer els primers elements de les falles d'enguany. Molts fallers en la sala, presidits per Amparo Castelló —que presumix de ser la primera dona que presidix la Junta Local Fallera— i el regidor de Falles, Juan Miguel Bayarri. Els que no van estar en la sala van ser els llibrets que tradicionalment es presenten el públic en este acte, però enguany ho faran una setmana després… coincidint amb la cavalcada.

Després de l'obligatori sopar per a reposar forces, els fallers van tornar a reunir-se en l'Ajuntament, en esta ocasió en l'interior de l'edifici, on van acabar ocupant cada racó imaginable per a poder assistir en directe al començament de la nit d’albaes, una tradició en què Miret posa la música i Fernando Ferrer la lletra, a vegades coentes, a vegades irònica, sempre divertida… i de la incisiva mirada no se de la qual salva ni el mateix regidor de festes, que per fi ha descobert l'amor.

Uns dolços i una mistela de la terra van servir per a entrar en calor abans de començar el recorregut pels distints casals fallers. La pròxima cita conjunta de les falles és el dissabte 3 de març, amb la multitudinària cavalcada del ninot.

Informa: Sabín Fotos: Sonia Pineda i Sabín

fotos face

fotos face

fotos face

150-crida-fallas-4

27 Febrer 2018
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres