Del 2 a l'11 de març, activitats a favor de la igualtat entre dones i homes durant la Setmana de la Dona de 2018 a Puçol

La Setmana de la Dona de Puçol oferix entre els dies 2 i 11 de març multitud d'activitats, moltes d'elles gratuïtes, amb tallers, música, cine, teatre, dansa, exposicions i espectacles. A més, el dia de la Dona, 8 de març, té lloc una concentració en la Plaça de l'Ajuntament per a desplaçar-se amb autobús a la manifestació amb motiu d'esta data a València. La programació es clausura amb la marxa per la dona, dirigida a tota la família, a benefici de la lluita contra el càncer.

El divendres 2 de març, a les 18.30 hores, la Plaça de la Generalitat acull un espectacle itinerant amb Iknotiz i Borumbaia Percussió que recorre diversos carrers fins a arribar a l'edifici de Benestar Social, situat en l'antiga estació de Renfe.

A les 19 hores, en el passeig de la Constitució, acte institucional de la Setmana de la Dona, amb vi d'honor. A les 23 hores, els grups Pupil·les i Tesa celebren un concert d'entrada gratuïta en l'Espai Jove.

El diumenge 4, a les 12 hores, el CMI Santa Cecília oferix un concert en la Casa de Cultura en què es rendix homenatge a les primeres dones de la banda.

Al dia següent, a les 18 hores, s'exposa en l'Espai Social La Barraca els treballs dels tallers del Col·lectiu de Dons de Puçol. L'espectacle de dansa aèria Célula, de la companyia Subcielo, té lloc en l'Edifici de VIP —l'antiga seu de l'EMTV de Puçol— el mateix dia, amb sessions a les 19 i a les 20.15 hores.

El dimarts 6, a les 18 hores, es projecta en la Casa de Cultura la pel·lícula Tres anuncios en las afueras, amb entrada gratuïta. Un dia després, 7 de març, es realitza el taller de la memòria de la tercera edat Les dones fan història a les 11 hores en el Club de Convivència de la Tercera Edat.

Per a acabar el dimecres, el grup del curs de teatre de la Dona, Huit Teatre, interpreta a les 18 hores en la Casa de Cultura l'obra Miss Margot Erable. Les entrades gratuïtes s'arrepleguen el 5 de març, de 9 a 14 hores, en el mateix lloc.

El 8 de març, les escoles públiques del municipi dirigixen el contacontes El cofre de la igualtat a l'alumnat d'infantil i primària.

A més, a les 17 hores, concentració en la plaça de l'Ajuntament per a desplaçar-se amb autobús a la manifestació del Dia de la Dona a València. Les inscripcions a esta activitat són gratuïtes i, per a realitzar-les per Internet, és necessari enviar un correu electrònic a teresa.roman@pucol.es en el que s'indiquen el nom i cognoms de cada participant. En el cas que es facen de manera presencial, cal acudir a les oficines de l'edifici de Benestar Social. Els menors que assistisquen han d'anar acompanyats per una persona adulta.

Un dia després, divendres 9, l'alumnat de l'institut de Puçol realitza una actuació sobre la igualtat a les 12.30 hores en la plaça de l'Ajuntament. El dissabte 10, a les 20 hores, els actors de televisió María Castro, Miren Ibarguren, Daniel Guzmán i Alex Barahona actuen en la Casa de Cultura amb l'obra Dos más dos. La venda anticipada de les entrades, de 10 euros, és el 8 de març, de 17.30 a 19.30 hores.

Per a clausurar la setmana d'activitats, la volta a peu per la dona a benefici de la lluita contra el càncer se celebra l'11 de març a les 11 hores, en la Plaça del País Valencià. El dorsal s'arreplega a les 9.30 hores.

L'esdeveniment es dirigix a tota la família. La recaptació de les inscripcions, de 5 euros per persona, es destina íntegrament a Incliva, que es dedica a la investigació del càncer en dones menors de 35 anys. És possible apuntar-se fins el 6 de març per via telemàtica, a través de l'enllaç de la web municipal, o de manera presencial, en l'edifici de Benestar Social.

D'esta manera finalitza l'edició de 2018 de la Setmana de la Dona, una data en què es reivindica la igualtat entre dones i homes.

Informa: Nicolás D'Opazo Cartell: Sento Pascual Fotos: Sabín | Vídeo: Sergio Maestro

  

26 Febrer 2018
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres