Hivern, temporada de poda per a la Brigada Municipal d'Obres i Serveis

Com tots els anys, a més d'atendre serveis puntuals (muntatges de festes, mobiliari urbà en la platja, seguretat en proves esportives), els treballadors de la Brigada Municipal d'Obres i Serveis compten amb un calendari fix d'actuacions en els carrers, passejos, parcs, places i la resta de zones públiques de la població. Durant l'hivern, una de les cites obligades és la poda d'arbres en el nucli urbà, poda que es completa a final de la primavera amb les palmeres del passeig en la platja.

«Al desembre vam fer la poda a peu de tanques i arbreda de poca alçària; al gener i febrer, amb la grua, ens estem ocupant dels arbres més alts del nucli urbà, començant enguany per la zona del camp de futbol i acabant en l'institut», apunta Juan Carlos Piñol, coordinador de la brigada. «Al juny podarem les palmeres de la platja, així llevarem també les branques amb dàtils per a evitar la brutícia en el passeig marítim».

L'orde de poda canvia cada hivern perquè els treballs han de finalitzar després de falles i és possible que en les últimes zones hagen d'accelerar, segons haja anat la temporada de pluges i imprevistos, així que «l'any següent comencem per eixa zona que potser no vam treballar tan a fons al final de la temporada anterior».

Camp de futbol i el seu entorn, parc de Mestre Soriano, camí Fondo, passeig de la Constitució, places en Santigons i entorn de l'Ajuntament ja estan finalitzats. Al març les podes continuaran en carrers, places i parcs fins a l'entorn de l'institut.

La poda és una cita obligada cada hivern «perquè és l'època en què menys vigor té l'arbre i cal tallar perquè cresca més sa, sense afectar fatxades, fanals i el mobiliari urbà», apunta el coordinador.

Però no és l'única activitat de la brigada a l'hivern perquè amb el suport del tractor continuen les tasques de manteniment en els camins agrícoles, tapant clots i millorant l'asfaltat, labor en què enguany també col·laboren amb els agricultors aportant material: «hem fet arreplega d'asfalt triturat que poden arreplegar gratuïtament els agricultors per a arreglar ells mateixos les entrades dels seus camps. El depòsit l'hem instal·lat al final de la carretera Travessera, en el motor de Sant Isidre, i poden acudir quan ho desitgen».

I, per descomptat, sempre han de prestar suport tècnic als esdeveniments de qualsevol tipus que se celebren cada mes: muntatge i desmuntatge d'escenari, tanques per a controlar el trànsit i els espectadors, plaques i senyalització d'aparcament, barreres per als bous… Una variada tasca que en els últims anys també inclou el paratge natural La Costera, amb el reg per goteig per als horts d'oci.

«Encara que alguns només veuen la brigada treballant en els muntatges i desmuntatges de les festes, en realitat tots els mesos hem de dedicar part del personal i del temps als esdeveniments de participació ciutadana», finalitza Piñol. «En el que va d'any hem estat en la cavalcada de Reis, les festes i el bou de Sant Antoni, la benedicció d'animals… i el pròxim és la marxa a peu de la dona, els actes fallers i el gran fons».

Informa: Sabín | Fotos: Sergio Maestro i Sabín

fotos face

110-brigada-poda-ayuntamiento-1

22 Febrer 2018
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres