Programa d'actes dels 30 anys de la Junta Local Fallera de Puçol

La Junta Local Fallera de Puçol celebra enguany el seu 30 aniversari com a formació en la direcció del món faller de la població, 30 anys submergida en continus canvis que perseguixen com a objectiu la coordinació de les 6 falles de la població i l'organització d'actes conjunts que ja venen prenent el caràcter de tradició en el nostre poble.

Actes conjunts que comencen amb la crida, que enguany i per motius meteorològics serà el mateix dia que les 6 falles donen a conéixer els seus ninots al poble en l'exposició del ninot, el dia 24 de febrer. Tancarà eixe dia de marcat caràcter faller la nit d'albaes, que tindrà el seu inici en la porta de l'ajuntament entorn de les 23.00 hores.

És important remarcar que este 30 aniversari ha sigut la data triada per la junta local fallera per a dur a terme la remodelació i adaptació dels seus estatuts i reglaments fallers per a la millor convivència i entesa entre les distintes comissions falleres, i d'elles amb l'ajuntament i els veïns.

Així mateix, l'any 2018 arranca com un any distint, les nostres diferents comissions falleres han inaugurat el seu any faller amb els seus casals adaptats a la nova normativa legal, un treball extraordinari de les diferents comissions que ens ha permés regular el seu ús i començar a parlar de festa i convivència veïnal, de seguretat de les instal·lacions.

L'Ajuntament de Puçol ha estat en permanent col·laboració amb totes elles, perquè tant l'alcaldessa Lola Sánchez com el regidor Juanmi Bayarri van deixar clar el seu plantejament des de l'inici: «tenim una de les millors festes del món i volem contribuir que continue sent així, per això mateix no cessarem en l'empenyorament de construir, junt amb la Junta Local Fallera de Puçol i les diferents comissions, la millor programació tant per al món faller com per als veïns i veïnes del nostre poble».

Especial atenció ens mereix, que en este anomenat 30 aniversari, la presidència de la Junta Local Fallera de Puçol l'ostenta una dona, Amparo Castelló, fallera de molts anys que dirigix la Junta Local amb el ferri convenciment de posar a les falles en el segle XXI, adaptant-se als temps que corren, però sense perdre de vista l'horitzó tradicional que abraça a estes festes tan valencianes.

La setmana fallera adquirix un any més, la seua rellevància dins del nostre poble, Puçol, que s'endinsa en la dècada que precedix al 50 aniversari de la constitució de la primera comissió fallera de la població, amb això es traslladen les ganes i la il·lusió que esta festa desprén entre els veïns i veïnes del nostre poble.

Així, esperem que les setmanes venidores, així com la setmana de falles, puguem disfrutar de monuments, cercaviles, ninots o de la mateixa germanor que regna majoritàriament entre les falles dels municipis; a més, fem extensiva la invitació de la crida i invitem als nostres pobles veïns a què vinguen a disfrutar amb nosaltres de les 6 magnífiques comissions falleres que en els dies pròxims inundaran els nostres carrers de traca, monuments i de la vida fallera pròpiament dita.

Programació de falles

Dissabte, 24 de febrer

18.00 Cridà de les falleres majors, en l'Ajuntament

19.00 Exposició del ninot, en La Barraca

23.00 Nit d'albaes, des de l'Ajuntament

Dissabte, 3 de març

18.00 Concentració en l'avinguda Molí de Vent

18.30 Cavalcada del ninot

23.00 Ball de disfresses en l'Espai Jove

Diumenge, 4 de març

12.00 Paelles de convivència en l'Espai Jove

16.00 Entrega premis jocs casal i esports. Unflables, en l'Espai Jove

Dijous, 15 de març

21.00 Sopar d'autoritats en la falla Antiga Muralla

23.00 Visita de cortesia als distints monuments

Divendres, 16 de març

08.00 Final de la plantà de les falles

10.00 Visita del jurat qualificador

17.30 Entrega de premis i visita de cortesia, plaça de l'Ajuntament

Dissabte, 17 de març

11.30 Cercavila conjunta des de la plaça del País Valencià

Domingo, 18 de març

17.30 Concentració per a l'ofrena, en l'avinguda Font de Mora

18.00 Ofrena de flors, en l'església dels Sants Joans

Dilluns, 19 de març

22.00 Cremà de les falles infantils

23.30 Cremà de la falla Camí La Mar

23.50 Cremà de la resta de falles: Antiga Muralla, Palau-La Torre, Hostalets, Molí de Vent i Picaio

Informen: Juan Miguel Bayarri i Sabín | Fotos: Junta Local Fallera i Sonia Pineda

144-junta-local-fallera-2

12 Març 2018
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres