Caxton College reforça el seu currículum amb l'assignatura clàssica de Filosofia

El col·legi britànic Caxton College oferix l'assignatura de Filosofia en Batxillerat al considerar que la disciplina està en l'arrel de la resta de matèries acadèmiques i la vigència d'este tipus de pensament. Els joves que la trien llegiran i analitzaran molts dels textos que han construït la societat moderna i s'aproximaran a les preguntes que s'ha plantejat la humanitat respecte a la seua existència.

Encara que es puga pensar que la Filosofia és una assignatura amb poca eixida professional, els llicenciats en esta disciplina clàssica se situen en el grup de professionals que amb major rapidesa troben treball. Actualment, estan en els primers llocs d'accés al mercat laboral internacional, segons l'última enquesta realitzada per Payscale que va entrevistar a més de dos milions de graduats de 2.700 instituts i universitats dels Estats Units.

Un altre indicador que mostra la musculatura d'esta matèria acadèmica es pot observar en els resultats que, any rere any, obtenen els estudiants de Filosofia que es presenten a l'examen que realitzen la majoria dels alumnes universitaris als Estats Units (Graduate Record Examinations).

A pesar que la tecnologia inunda tots els espais de la societat, no són pocs els especialistes que consideren que cap ferramenta tecnològica pot ser més innovadora que la fortalesa del pensament filosòfic. «Hem decidit oferir esta assignatura en Batxillerat perquè vam advertir que la Filosofia està en l'arrel de la resta de disciplines acadèmiques. D'esta manera, els nostres alumnes podran comprendre millor certes assignatures que estudiaran en els graus universitaris que trien, tant de Ciències com d'Humanitats», assegura Bernard Andrews, coordinador de l'assignatura en Caxton College i doctorand de Filosofia en la Universitat de Southampton.

Els joves que trien esta disciplina afrontaran la lectura i l'anàlisi de molts dels textos més cèlebres que han construït la societat moderna. S'aproximaran a les eternes preguntes de la humanitat a la recerca de respostes, ja que eixa capacitat de formular i contestar preguntes és el que busquen moltes empreses en què es premia els seus empleats per pensar sense convencionalismes. I és que «el seu estudi potencia la capacitat d'anàlisi racional, necessària en carreres universitàries com les de Dret, Ciències Polítiques o Business, entre moltes altres. Al mateix temps, aporta un coneixement essencial sobre conceptes i idees fonamentals per a aplicar en graus de Literatura i Art. A més, oferix una detallada formació sobre nocions imprescindibles, com el “rigor” i la “precisió”, per a endinsar-se en l'estudi de les Ciències i Matemàtiques», reconeix el professor, qui acaba de publicar un assaig sobre este assumpte en el suplement educatiu del diari britànic The Times.

L'èxit de les corporacions de major reconeixement internacional està relacionat cada vegada més amb la creativitat, el debat, l'anàlisi crítica, l'ètica, la responsabilitat social, en definitiva, amb la seua capacitat de raonar i veure més enllà de la immediatesa. Capacitats que s'impulsen precisament amb una educació humanística que s'assenta en la Filosofia.

«M'agradaria assenyalar que els filòsofs han escrit constitucions, han creat i desmantellat ideologies, han aclarit problemes ètics, han proporcionat lògica a la informàtica, han generat idees que han transformat el món, etc. Així mateix, molts homes de negocis amb èxit han estudiat Filosofia. Per això, potser, en esta època actual necessitem ciutadans amb habilitats filosòfiques més que mai», conclou el docent.

Informa i fotos: Caxton College

077-andrews-filosofia-2

09 Febrer 2018
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres